сряда, 25 септември 2019 г.

Инициативните комитети измамиха протестиращите

Прочетено - 000795
Понеделник, 25 Февруари, 2013 7:14:49
Катя Стоянова
Вчера бяха връчени на президента исканията формулирани от Инициативните комитети, които почти нямат общо с исканията на протестиращите,  делегирали им правото да говорят от тяхно име и да ги представят.
А те, протестиращите, поискаха радикална промяна на икономическия и политически модел в държавата, свикване на Велико народно събрание, нова Конституция, намаляване броя на депутатите, с две думи работеща демокрация, а не това което наблюдавахме досега и припознавахме като демокрация, но се оказа нещо, което доведе държавата до слаби институции и трайно обедняване на българите. А то обедняването не е в резултат на някаква измислена криза, защото кризата няма способността да изпарява финансовите ресурси и парите са си тук, но преразпределени така, че да доведат едни до масово обедняване, а други до свръх забогатяване.

Политическата сцена от филма "Баклава", заради която филмът бе забранен в България (ВИДЕО)

Прочетено - 001221
Неделя, 10 Март, 2013 20:01:24
 Катя Стоянова
Алексо Петров: "Баклава" е отражение на българската реалност!Спомняте ли си скандалния, според българските политици, филм на Алексо Петров "Баклава", чиито трейлъри се завъртяха из интернет мрежата, но така и не видя бял свят. Това се случи през 2008 г. Режисьорът на филма бе пропъден от страната не заради сцените с децата от ДДЛРГ "Коджакафалията", защото те бяха снимани с позволението на Агенцията за закрила на детето и с това на работещи в дома. Филмът беше цензуриран и спрян, а неговият режисьор оплют заради една политическа сцена, в съдържанието на филма, която към днешна дата би могло да се каже, че е абсолютно актуална и стопроцентово копие на политическата ни действителност в България.

Нагла манипулация на общественото мнение или истина!?

Прочетено - 000408
 Петък, 8 Март, 2013 19:51:31
Катя Стоянова
На 28 февруари, четвъртък,  бе оповестен  Трети експресен телефонен сондаж за текущата политическа ситуация в България, на „ББСС Галъп интернешънъл”, който фиксира следните фрапиращи, но безусловно отговарящи на актуалната ситуация в страната резултати. А те регистрират разочарование от целия политически елит и търсенето на нов субект, който да отстрани предишните, продължава се проявява във висока степен. Протестите продължават да се радват на сравнително висока подкрепа по принцип – 76% от запитаните смятат, че хората трябва да продължат да протестират. Този сондаж на общественото мнение се препотвърди със залетите от протести площади на България, на 3 март, по време на Националния празник.
В края на тази седмица трябваше да излезе следващият, пореден, четвърти експресен сондаж на „ББСС Галъп интернешънъл”.  Ето го и него, в който отчитат, че е високо  убеждението, че протестите трябва да продължат. Заявената готовност за участие в тях също остава видима, но вече да не е на нивата от началото на протестите.

Що за извратено заглавие и намерение - „Уличните котки нежелани в Бургас”!?

Прочетено - 000233
Вторник, 26 Февруари, 2013 10:29:32

„Уличните котки нежелани в Бургас” е челото на регионалното издание „Твоят ден” . След като се справи с бездомните кучета в Бургас и стана за пример в страната, общината започна битка и с уличните котки. Те са приносители на болести и зарази и затова хората, които ги хранят, трябва да бъдат глобявани, предвижда промяна на наредбата за опазване на обществения ред в града, пишат от изданието.

Текстове и намерения, като тези по - горе, имат способността да  те накарат да изпиташ отвращение към поведението и намеренията на някои членове на нашето, бургаско общество.

Многохиляден Бургас е доволен от сметките си за ток, от EVN да спят спокойно

Прочетено - 22753
Неделя, 17 Февруари, 2013 13:46:57   Катя Стоянова
Многохиляден Бургас е доволен от сметките си за ток. Това регистрира нашата камера.
От електрокомпанията могат да спят спокойно. Негодуващи, но не достатъчно на брой, бургазлии  изразиха възмущението си от нереалните и завишени сметки за електроенергия.
С викове "Мафия" и "Вървете си от България" те изразиха своето гражданско мнение. Очевидно проблемът със сметките за ток не е толкова сериозен щом не е стреснал останалата част от бургазлии и не ги е мотивирал да излязат от топлите си домове. Ако поне една четвърт от бургазлии бяха излязли "Александровска" щеше да им се види малка. Че са доволни е една от хипотезите, а другата е, че бургазлии масово страдат от патологичен мазохизъм та колкото и да ги шибат с каквито и сметки на тях ще им става все по хубаво. А казваха - "Бръкни на българина дълбоко в джоба, че да се разбунтува".

E, ще гласуваме днес за Сергу ба, ти ни знайш ли!?

Неделя, 27 Януари, 2013 13:55:06
Катя Стоянова
Разхождам си кучето аз, до Морската градина и обратно, всеки ден. Покрай приятното, като практичен човек, ще прибавя и полезното, че ще взема и някое и друго интервю, си викам аз. Все пак минавам покрай две - три училища докато се разхождаме със Шърли Маклейн, кучето ми.
Гледам пет - шест баби, двама дядовци и жена, по - млада, наедно с тях. Спирам ги и питам къде са тръгнали. Една от бабите ми вика, ко приближи са ба, ни чувам убао. Приближавам се аз до ухото и, и  викам:
- Как се казваш бабо?
- Живка съ казвам ба, Живка.
- И къде сте тръгнали в тоя сняг и студ, питам пак на ухото и.
- Е, ши гласувами неска за Сергу ба, ти ни знайш ли!?
- Не знам, рекох аз, избори ли има, питам пак?
- Станишав ма бабо Живке, Станишав, не Сергу, пфуу глуха жина, излага съ, допълва друга, по - ербап  бабка.
- Ши гласуами да ни увличи пенсиити ба, добавя  баба  Живка, пуска бастунката, стиска малкото юмруче и вика, изедницити недни ша ги пъдим вечи. Размахва юмручето и пита, къде ми е бастунката бе, дайти ми бастунката да им покажа какво ша ги прайми онез дето няма да гласуат за Сергу, и на унуките казах, саму за партията и за никуй друг.
Дядото до нея и подава бастуна, а тя го заразмахва и вика, изправи рамене, изпъчи гърди напред, и виика, сопата, сопата ги чака.

Лентата "Октай - Доган", продукция за износ !?

Прочетено - 19 854
Сряда, 23 Януари, 2013 20:04:25  Автор - Катя Стоянова - BurgasNovinite.BG
Това е статия написана преди почти три години, но се връща отново на дневен ред. Интересът към казуса следва едно интервю на бивш член на младежкото ДПС, в което той твърди, че такъв атентат граничи с абсурд и проникване с оръжие е било невъзможно, за проверка са били отваряни даже писалките на присъстващите. Припомняме какъв коментар написа тогава журналистът Катя Стоянова и, че това към настоящия момент е бил и остава единствени адекватен и логичен анализ относно атентатът срещу Доган и кой имаше нужда от него.
-------------------------------------------------------------------------------------
ДПС събуди сериозни съмнения, че произведе скандал за износ, т.с. за външна употреба.
Съботният инцидент с нападението на Доган, по време на конференцията на партия ДПС, изглежда си имаше своето предназначение. Повече от ясно е, че точно инцидент от такъв характер е бил спешно необходим на депесарите. Вчера в Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа - ПАСЕ бе внесена поправка от Лука Волонте, който е докладчик за България, за прекратяване на процедурата по постмониторингов диалог с ПАСЕ.

Нагло: За най - неработещия "политик", определящ себе си като "Аз съм властта" сме дали 20 милиона за охрана

Прочетено - 001257
  Сряда, 23 Януари, 2013 10:38:33   Автор - Катя Стоянова

Бюджетът и българите са извадили от джоба си 20 милиона лева, за да може цели 6 години НСО да охранява Ахмед Доган, най - неработещия "политик" и да го варди от народната любов.

Сметката разкри бившият директор на Националната служба за сигурност Димо Гяуров.

По думите му годишно за сигурността на "Сокола" отиват около 3 млн. лева.

През тези 6 години заплахите към него са 4, като най-сериозната била от първите дни на януари 2006 година, когато "лидерът" на ДПС излизал от Сарая си в Бояна.

Азис на Теди Москов, изкъпи се! Аз на Азис, пъпките на задника ти едва ли са от щипане!

Прочетено - 000855
Катя Стоянова
 Легенди са се носили за вонящия Шекспир, а под пищните перуки на придворните дами във Версайския дворец са пъплели пълчища от въшки, понеже в този величествен дворец нямало помещения за къпане, т. н. бани, като баните на Акве Калиде датиращи от време когато никой още не е знаел, че дворецът Версай ще съществува. Това са факти за които не се говори. В историята на литературното изкуство, на шедьоврите създадени от Шекспир се гледа като на световна ценност, макар и създадени от един нетърпимо вонящ талант.  А дворецът Версай и без бани е връх на  архитектурно преживяване. Адолф Хитлер и Сталин също остават в историята, но с фактология от която нормалното човешко същество се отвращава и изпада в потрес.

Не познавам Теди Москов лично. Нямам представа на скъп френски парфюм ли мирише или на селски пръч. За мен е важно, че в България все още съществуват явления, като него, от чийто естествен сарказъм, остър ум и талант хора като Азис изпадат в дълбока комплексарска  депресия вадеща ги от психическо равновесие и караща ги да съскат вместо да говорят.

Погребаха 18 - годишния Пламен от Камено, който бе блъснат от прозорец по време на свада

Прочетено - 004454
Вторник, 8 Януари, 2013 22:37:46
Пламен ГочевДнес погребаха 18 - годишния Пламен Гочев от Камено, който бе блъснат от прозорец по време на свада
.
 На 29 декември 2012 двама мъже полетяха през прозореца на височина от 5 метра след шумен скандал, избухнал в заведение „Централ” в Камено в ранните часове на деня. Клиенти на кръчмата се скарали бурно след като пийнали порядъчно и започнали да си разменят юмруци. Единият от тях - Пламен на 18 години от Камено политнал и опитал да се хване за близко намиращия се до него 31 - годишен мъж, който е познат в Камено като Тодор Йорданов - Карпата, но вместо да се задържи, двамата паднали през прозореца на кръчмата, намираща се в центъра на града. При идването на полицаите Пламен лежал неподвижно на земята под прозореца, а другият мъж тръгнал да търси лекарска помощ в поликлиниката. Пострадалият Пламен бе откаран в МБАЛ - Бургас, където му беше направена спешна операция, но продължаваше да е в тежко здравословно състояние.  Имало е и един намушкан с нож - Димитър Кижев, известен като Кижата.

Бургаските общински съветници на НФСБ и ГЕРБ в битка за подялба на тези от БСП

Сряда, 19 Декември, 2012 15:27:33
Катя Стоянова
В  мръснишки игри и нечистоплътни договорки са изпаднали общинските ни съветници в Бургас. Разменната единица в договорките, напоследък, се явява незаконно избраният от хората на Йоанкостадиновия об. съвет, обществен посредник на Бургас Таньо Атанасов, който три пъти е преизбиран от ГЕРБ и то не заради неговите компетентности, а поради неизвестна нам причина в резултат на  която съветниците не искат да направят промени в правилника за дейността на посредника, който гласи, че  при неизбиране на нов си остава стария.
По повод на поискана оставка от групите на НФСБ, БСП и СЕК, на председателя на об. съвет Бургас, Снежина Маджарова, същата коментира в бургаска електронна медия исканата оставка по следния начин - „Искам също да отбележа, че съветниците от НФСБ входираха докладна записка затова да няма омбудсман (забележка на ав., омбудсман е националният, на местно ниво е обществен посредник). На сесията от вчера Валентин Касабов стана и я оттегли. Това е плод на политическа договорка между двете партии, което е много грозно. Подсказва, че много лесно ние губим достойството си“, коментира Маджарова. Тя смята, че заедно със съветниците си спазват положително поведение и не правят политически договорки с когото и да е било друга политическа партия." - уточнява още г-жа Маджарова.
Кратка ретроспекция на партийно поведение и фактология, обаче, ни карат да възприемаме този коментар на г-жа Маджарова по много странен начин, който е обвързан със сериозни съмнения.
Госпожо Маджарова, тези измислени политико - журналисти от СКАТ, които преди търгуваха с порно програми излъчвани по тяхната телевизия, а сега с патриотизъм, че са в стопроцентова договорка с БСП е абсолютно ясно.

Стига чалъми Етем, вие сте властта откакто съществувате!

Прочетено - 000213
Катя Стоянова
Това, че в настоящия момент не сте на държавната ясла изобщо не означава, че властта не е на ДПС, г-жо Етем. Откакто съществувате и докато ви има тя ще бъде ваша. Ще се заигравате с българския народ както ви кефне и ще ни държите в наведено положение с капещи лиги колкото си поискате! Благодарение на зависимия, български конституционен съд,  на българските политици за които сте като манна небесна, и припознаващото се като турско население в България отличаващо се със своето невежество, в което биват държани умишлено. Мизерията, и гнусната българска, политическа и обществена действителност се дължат само и единствено на вашето присъствие в българското политическо пространство. Мяукащите вопли на политическите партии "позволяващи си" от време на време да се произнесат по въпроса служат само да мобилизират мижавият  им и заблуден електорат.

Стотици казаха "Like" само 50 „Не обричайте децата на бедност”

Прочетено - 000253
Понеделник, 22 Октомври, 2012 15:18:56
Катя Стоянова
Бургаски майки трябваше да се съберат пред сградата на Община Бургас, с което да изразят солидарност за обща кауза заявена от съмишленици от цялата страна, които организираха национален протест. Стотици казаха "Like", само 50 "Не обричайте децата на бедност" и  „Повече за бъдещето на България”.  Скъпи майки, докато продължавате да припознавате компютъра като средство за протест, ще продължавам да твърдя, че не правителството е виновно, че се намирате в бедствено положение, а вашата персонална, лична безотговорност и незаинтересованост към собствените ви деца.

Бургаска прокурорка даде на съд измамена майка на две деца, измамницата била позната на Ваньо Танов и на Будимир Куйович

Прочетено - 000913
 Петък, 12 Октомври, 2012 15:05:29
Фирмата  на Катерина Петрова  притежавала лизингов автомобил БМВ Х5, като същата била вписана в лизинговия договор като гарант. В началото на 2010 г. тя и съпругът и решили да продадат автомобила и пуснали обява в Мобиле.БГ. На 09.03.2010г. им се обадили хора с имена Росен и Недялко, представящи се за собственици на магазин ДОМО в гр.Бургас /до Елпром/. Видели автомобила и казали, че го харесват и е за тяхна много близка приятелка, любовница на важен за фирмата им арабски бизнеспартньор. Искали да прехвърлят лизинга на фирмата на арабина, като изпратили данните и фирмените документи на електронната поща на приятел на съпруга на Катерина, Атанас Палов, с когото били през цялото време на огледа. Фирмата се казвала „РАНТАН КО” ЕООД – София, Булстат 201062665 – собственост на суданеца ОМЕР АУАД ЕЛКАРИМ ХЮСЕИН АЛИ с ЕГН 710511. Отидшли с Росен и Недялко до офиса на Уникредит лизинг в Бургас и оставили документите. На следващия ден 10.03.2010 сутринта те двамата заедно с тяхната позната ИЛОНА ХРИСТОВА ЗЕЙН ЕЛ ДИН-ШАХОВА, неин придружител Николай Симеонов и още едно лице пристигнали пред офиса на адвокат Цена Вичева, където  съпругът на Катерина, Борислав Христов и Атанас ги чакали. 

Антикорупционното възпитание трябва да навлезе масово в образованието

Катя СТОЯНОВА
 Eвропа често ни напомня, че в България методите за борба с корупцията и организираната престъпност са неефективни. Дадоха ни да разберем,че е недопустимо корупцията да бъде ненаказана и в резултат на това тази обществена язва да се разраства. Изводите за България от доклада на "Трансперънси интернешънъл" за корупцията в ЕС, през юни 2012 се коментира и темата за Висшия съдебен съвет. ВСС в България, като се уточнява, че същият е въвлечен в поредица скандали, които предполагат външна намеса в неговите решения. Институционалната реформа може би ще бъде недостатъчна за преодоляването на тези проблеми, пише в доклада. Според организацията, промяната може да настъпи, само ако се постигне нова култура, създаваща силно чувство за професионална етика, в помощ на служителите да разберат и спазват закона. Аз бих добавила, че промяна би могла да настъпи само и единствено, ако изборът на Висшия съдебен съд бъде деполитизиран. Само шест са членовете на ВСС, които трябваше да бъдат избрани от професионалната съдийска квота.

Бургазлия се опълчи на общината за незаконно репатриран автомобил

Вторник, 28 Август, 2012 19:56:12
Пламен Орманджиев е дългогодишен офицер по корабна сигурностЛипсваща пътна маркировка за престой на таксиметрови автомобили на ул. "Ген. Гурко" в Бургас въвежда водачите на автомобили в заблуждение. По закон маркировката трябва да бъде положена, но явно целта е "паякът" да отнася автомобилите и съответно да санкционира техните собственици, заявява ощетеният Пламен Орманджиев от Бургас. Той уточнява, че е останал с това убеждение тъй като е обърнал специално внимание за проблема на  г-жа  Жулияна Захариева-Сарафова, Гл. експерт "Безопасно движение" в Община Бургас, която се съгласила, че вината е на общината, но  все още никой не е предприел никакви мерки за отстраняване на проблема.
На 12.06.2012, г  - н Орманджиев паркирал автомобила си на ул. "Ген. Гурко" 63, на урегулираната със  съответната предвидена за целта пътна маркировка, зона за паркиране със свободен обществен достъп. Зоната за свободно паркиране е надлежно обособена и маркирана с маркировка М13, в зоната нямало и забранителен знак. Мястото на което бил паркирал по никакъв начин не било диференцирано от другите места в зоната за свободна паркиране  като място предназначено за престой на таксиметрови превозни средства, но му закопчали автомобила, защото бил паркирал на място предназначено за паркиране на таксиметрови автомобили, като основанието е по чл.98, ал.1, т.1 от Закона за движение по пътищата.
В началото на зоната има знак Е20 указващ мястото, предназначено за престой на таксиметрови превозни средства, който не е забранителен, но това е место на което задължително трябва да има пътна маркировка М14, с надпис "TAXI". Трябва да има и табела Т2, указваща дължината на участъка за престой на таксита. Г - н Орманджиев смята, че издаденото му наказателно постановление от зам. кмета Красимир Стойчев е изцяло нищожно и затова, че е издадено от некомпетентен орган. Той счита, че съгласно разпоредбата на чл.167, ал.2, т.1 от ЗДП, органите за контрол определени от кмета на общината нямат правомощия да осъществяват контрол по отношение на паркирането на МПС, а от там и да санкционират това нарушение и, че този контрол се осъществява от органите на МВР. В казуса на потърпевшия деянието е констатирано и документирано от младши специалист в Община Бургас, който не е сред овластените по чл.165 от ЗДвП. Не само г - н Орманджиев смята, че т.н. "общинска полиция" няма право да санкционира по ЗЗДП, а по подобен случай има съдебни решения на 2 инстанции в Бургаски съдилища, зам. кметът Стойчев обаче игнорира този факт свързан императивно със съдебни решения.

Скъпо,скъпо още по-скъпо! А байраците ни само във Фейсбук!

Прочетено - 001002
Катя Стоянова
Получихте ли си заплатите? Платихте ли си сметките? А да ви остана нещо от заплатата, за да си купите дреха или обувки за идващата есен? А заделихте ли нещо, за да си осигурите готовност за отопление през тежката зима, която ни очаква? Купихте ли си днес от супермаркета  онова, което ви се искаше, или го подминахте тъжно и сложихте в кошницата най - евтиното "сирене" и някой друг домат. А от яденето на яйца от щастливи кокошки станаха ли по - щастливи българите? А колко от вас месеци наред не намират работа?

Законното мошеничество на Агенцията по вписванията и държавата

Сряда, 29 Август, 2012 0:08:22
Катя Стоянова
     Държавата в ролята на обикновен джебчияДържавната  Агенция по вписванията е институция  придобила особено голяма популярност напоследък с манията на нейните служители да търсят под вола теле. Всеизвестно е, че в България при настоящите социално – политически и икономически условия ентусиастите, които да искат да регистрират фирма и проявят своята предприемчивост се броят на пръсти и държавата вместо да ги мотивира, все по - често се опитва да попари техните намерения още в зародиш.
   Съгласно българското законодателство, всяко пълнолетно, дееспособно и правоспособно лице, разполага с правото да регистрира фирма - сам, заплащайки всички държавни такси. При желание може да използва услугите на адвокат, като  заплати дължимия хонорар, съобразно тарифата на конкретната кантора или по минималната адвокатска тарифа. 

Близък приятел на Бойко Борисов се гласял да отмъкне пристанището в Несебър

Прочетено - 002020
Събота, 4 Август, 2012 22:27:27   Автор - Катя Стоянова,  BurgasNovinite.BG
Kирил Домусчиев, един от най-близките бизнесмени до премиера Бойко Борисов, щял да получи луксозен подарък от правителството. Олигархът се гласял да прибави към колекцията си от предприятия и имоти пристанището в Несебър, което щяло му бъде пакетирано и поднесено с панделка под формата на концесия. Преди да получи апетитното съоръжение, Домусчиев се уверил, че държавата си е свършила добре работата, хвърляйки 2 милиона лева за ремонта на пристанището, съо
бщава в. „Свободен народ”.  На кого, обаче, принадлежи този вестник? "Подобен жест към едрия бизнес е характерен само за латиноамериканските диктатури, които се крепетели освен на едноличната власт на човека-държава, така и на няколко супербогаташи, които работят под личното командване на самодържеца". Собственикът на изданието добре разбира от тези неща, та нали и той е част от тази латиноамериканска диктатура, макар, че в настоящия момент се намира зад решетките.

Отнемането на избора, на самоосигураващите се с увреждания, да плащат или не осигуровки за трудов стаж е дискриминация

Прочетено - 000275
Катя Стоянова

 Eдва ли някой от вас знае, но пенсионираните по болест хората с увреждания, са много по предприемчиви от здравите членове на нашето общество. Бих казала даже, че са принудени да са предприемчиви търсейки различни форми за реализация. Много от тях са хора образовани с изключителен опит в професиите които имат, но поради заболяванията им работодателите им намират начини да се отърват от тях и това е масова практика. С нищожните си пенсии от по 115 лв., в повечето случаи с доста години натрупан осигурителен стаж тези хората регистрират фирми, или се регистрират като свободно практикуващи и стават самоосигуряващи се лица. Един от стимулите да предприемат тази стъпка до сега е, че им се дава право на избор самоосигурявайки се да продължат да плащат за осигурителен стаж или не. Виж видеото - Оператор - Евгени Стоилов

Психологията на бедността

21 декември 2011
  5 признака, разкриващи психологията на бедността   Ако наистина е вярно, че получаваме това, за което сме готови, ще излезе, че бедните са бедни, защото само това очакват и не могат да възприемат себе си извън концепцията за финансовата ограниченост. На думи звучи доста сложно, затова ви предлагаме няколко признака, които са ясно забележими в практиката:
- бедните вярват в злата съдба – родили са се бедни, затова и ще живеят бедно. Хората, които са израснали в семейство с финансови затруднения, вярват, че такова е предопределението им, затова често не правят нищо, за да променят участта си;
- човекът, отраснал в бедност, предпочита да заложи на малкото, но сигурното, затова често се примирява с нископлатена длъжност.

Убийците на българското свободно слово не са политиците, а гражданите на България

Прочетено - 3505972
Пригответе се да ви бичувам! Пригответе се да ме псувате! Пригответе се и да се самобичувате!

От началото на промените след 89 г., през миналият век, българските граждани сякаш си останаха там, в 20 век. Поне що се отнася до това, да разбират своята необходимост от свобода на словото. Омръзна ми, повръща ми се, идва ми да сипя огън и жупел върху масовата истерия на всички, които твърдят, че в България нямало свобода на словото и, че никой не правел нищо по въпроса. Да, в България няма свобода на словото и това е така благодарение на викащите, че няма такава. Същите тези, леещите крокодилски сълзи по свободата на словото изобщо не разбират жизнената необходимост от такова. Докато политиците купуват медии на килограм, за да си осигурят всичкия медиен комфорт и да манипулират “страдащите” по липсата на свобода на словото, мнозина предприемчиви и истински интересуващи се такова да има, предприемаха напразни усилия да създадат някакъв баланс между политизираните медии и  независимите такива. 

Детска престъпност или обществена безотговорност !?

Или как децата ни от невинни ангелчета се превръщат в "зли демони".
Катя Стоянова


Изключително високият процент на деца в конфликт със закона се превръща в явление заемащо трайни позиции в нашето общество. Нарастващите проблеми с децата се превръщат в казуистика, буквално пред очите ни. Правим статистика. Отчитаме някакви фалшиво предприети мерки, които не дават никакъв резултат за неутрализиране на процеса. Децата обаче са чувствителни на тема лицемерие. Те искат техният протест, изразен чрез агресия и нестандартно мислене да бъде разбран. Но не получават адекватната обратна връзка от нас възрастните. Чрез изразните средства на агресивните поведенчески модели децата ни изпращат послания за своите нужди. А ние отчитаме агресия. Правим телевизионни предавания за този т.н. ,,феномен,,.

Закон за лобизъм? Крайно време е!

Понеделник, 25 Август, 2011     BurgasNovinite.BG - Катя Стоянова
 Обърнете внимание на годината през която съм написала тази статия и си задайте въпроса защо тя е актуална и днес!
  Да започнем от това какви щети нанася липсата на Закон за лобизъм и в какво се изразяват те. Този дефицит в корпуса на правната ни система позволява  и дава идеална възможност на държавата в лицето на нейните ведомства и институции да се намесва безкомпромисно в частните пазарни отношения. Средствата чрез които се случва това е преди всичко честата промяна на нормативни актове, в следствие на които биват налагани частични или в по-голяма степен ограничения на бизнеса. А всичките тези действия се извършват чрез т.нар.  групи за нерегламентирано купуване на влияние в отделни икономически сектори, групи имащи в наличност влияние и финансови средства да се домогнат до своите намерения.

Новините от днес и със задна дата