сряда, 25 септември 2019 г.

Стига чалъми Етем, вие сте властта откакто съществувате!

Прочетено - 000213
Катя Стоянова
Това, че в настоящия момент не сте на държавната ясла изобщо не означава, че властта не е на ДПС, г-жо Етем. Откакто съществувате и докато ви има тя ще бъде ваша. Ще се заигравате с българския народ както ви кефне и ще ни държите в наведено положение с капещи лиги колкото си поискате! Благодарение на зависимия, български конституционен съд,  на българските политици за които сте като манна небесна, и припознаващото се като турско население в България отличаващо се със своето невежество, в което биват държани умишлено. Мизерията, и гнусната българска, политическа и обществена действителност се дължат само и единствено на вашето присъствие в българското политическо пространство. Мяукащите вопли на политическите партии "позволяващи си" от време на време да се произнесат по въпроса служат само да мобилизират мижавият  им и заблуден електорат.

Ако ви нямаше досега многократно суспендираната ни конституция щеше да е променена и депутатите ни в парламента да са една четвърт от настоящия паразитиращ брой.
Там нямаше да има изобщо представители на политически партии, а експерти, поне до тогава, докато България не излезе от батака в който безскрупулно я навряхте и правителството ни щеше да е експертно. Българите, гласувайки щяха да пускат празни бюлетини, за да докажат, че нямат доверие на настоящата политическа и партийна пасмина, а и на новоизлюпилите се такива, на които редовно им сърбаме попарата. В резултат на което президентът щеше да е принуден да назначи експертно правителство. Щеше да има национална доктрина, която да следва стриктно и последователна интересите на държавата България. Как да се случи така, че омерзените българи поне веднаж да помислят за себе си, а не за някоя партия пускайки празна бюлетина, когато има в наличност една сюрия зомбирани от ДПС хора, ходещи да гласуват под строй. Сега разбирате ли, че властта си е ваша г-жо Емел! Та посланията ви като "Основната ни цел е да покажем ”червен картон” на ГЕРБ на изборите" и съответно да вземем властта звучат направо смешно. Нима не си давате сметка, че дори и да не извършвате никаква дейност от избори до избори, вашата армия от хора ще ви държи в кондиция до пълното унищожение на държавата България. Партиите са юридически лица и могат да бъдат давани под съд! Ако все още има читава институция в държавата ни от която да зависи премахването на ДПС, а аргументи има бол, от българското обществено пространство нека не губят време, а да предприемат спасителни мерки. Защото в България има драстичен дефицит на гражданско общество, осъзнало генезиса на ситуацията в която се намират. Додея ни да живеем под турско - депесарско владичество!
Или, ако в настоящата ни законодателна власт е останало поне малко държавническо мислене, нека променят Закона за партиите и да гласуват, че партия с по - малко от 80% членска маса от етнически българи не може да съществува като такава в българското политическо пространство, което автоматично ще изхвърли зад борда ДПС. Това, уважаеми читатели никога няма да се случи, защото, ако няма ДПС, няма и да влязат в следващия парламент, въпреки, че ако се замислят такъв акт би им донесъл и следващ мандат. Но защо им е да поемат рискове, като коалирането с ДПС и неговият електорат винаги носят знака на сигурното влизане в парламента. Идват избори и императивното послание на българските партийци пак ще бъде "Гласувайте, че ако не го направите ДПС ще ви управлява". Само, че ние освен това, че не искаме ДПС да е на държавната ясла искаме на същата да има хора ескперти, знаещи и можещи, а не промити политически тикви. Фактор - ДПС ни отнема този шанс. Един и два ли са примерите, че хората гласуват да не управлява ДПС, а не по начин по който да бъдем управлявани от компетентни хора. Утопия е да храним надежди свързани с нашите партии и политици, утопия е и да се надяваме някой да отстрани най - голямото зло сполетяло най - новата ни българска история. Задължителното гласуване също не е решение на проблема, а никога никой няма да успее да накара всички българи да отидат до урните и така веднаж за винаги тази партия да бъде изхвърлена от парламента и неглижирана като фактор.

И нека бъде ясно, че не става въпрос за национализъм, или нещо друго завършващо на  "-зъм", донесло и други злини на народа ни. Всички, които са чели моите журналистически разследвания и анализи през годините знаят, че съм противник на национализма и една от основните ми дейности е ангажирана с човешки права от различна степен. Става въпрос за човешки съдби, жертви на бездействието на всички онези по върховете на държавата и в минало и настояще време. Става въпрос за върховенство на закона и демокрация, за които докато съществува ДПС само можем да говорим, но не и да реализираме.
--------------------------------------------------------------------------------
Минути след като написах тази статия медиите разпространиха изказване на Доган, което съм публикувала тук.
Ахмед Доган заяви, че  страната има нужда от нов управляващ субект, който да я изведе от кризисната ситуация, в която се намира и той смята, че това е неговата партия.
 Това каза на брифинг пред журналисти в Кърджали лидерът на ДПС Ахмед Доган, съобщиха от партията. В демократични условия всяка партия, когато е в опозиция, си почива, се коригира, актуализира някаква стратегия или програма за управляване на страната. Това е необходимо и за ДПС, като необходимост от корекции, от актуализиране на представите за власт и упражняването и, каза Доган.
На въпрос как изглежда според него новият политически субект, който трябва да поеме управлението на страната, той каза: „Във всички случаи ще бъде коалиционен. Точно кои ще бъдат сегментите на тази коалиция, трудно можем да предвидим на този етап, но мисля, че има няколко варианта. Тепърва във времето ние с вас заедно ще ги уточняваме”.
--------------------------------------------------------------------------------
Очаквайте да станете свидетели на великото охажване на Доган от страна на партиите, а той да извива ръце тъй като си дава сметка кой е и какво може! А също така знае колко е "полезен" на българските партии още в мига, в който си отвори устата и заговори за власт, и знае каква "услуга" им прави повтаряйки този рефрен. Включете си телевизорите на тв Скат, още от утре във всяко студио зрителите ще бъдат призовавани да гласуват за НФСБ, за да не дойде на власт ДПС. Какво ли ще прави тази партия, ако не съществува ДПС. ДПС вкара в парламента Сидеров, сега е ред на следващите със съмнение за сериозни психически разстройства причинени от алчността за власт да се отзоват там където не им е мястото.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Като говорим за зависим, български конституционен съд ето го и резултатът от това
Джефри ван ОрденЕК е разтревожена за България, каза днес Джефри ван Орден
България получава много пари в областите, свързани с правосъдието и вътрешните работи и трябва да изпълни посочените изисквания, каза британският евродепутат
Джефри ван Орден Джефри ван Орден
Европейският съюз може да преосмисли финансирането за България, особено в областите, свързани с правосъдието и вътрешните работи.

Това заяви в интервю за БНР бившият докладчик за страната ни в Европейския парламент, британският евродепутат Джефри ван Орден.

Според него не е вярно, че след отпадането на възможността за предпазни клаузи, Европа вече няма средства за въздействие върху процесите в България.

"България получава много сериозна финансова подкрепа от Европейския съюз, получава много пари и конкретно за тези области, които попадат в обхвата на мониторинга, за да изпълни посочените там изисквания.
Има възможности за преоценка как се харчат парите и какви суми трябва да бъдат отпускани занапред. Така че, има много инструменти, които могат да се използват", каза Джефри ван Орден.

Според него предупреждението на Европейската комисия, че е възможен извънреден доклад е проява на тревога. Това трябва да бъде взето предвид и анализирано.

"Българските власти трябва да дадат на Брюксел нужната информация и уверения за противоречивото назначение в Конституционния съд", смята евродепутатът.

По думите му е "разочароващо е, че такива неща продължават да се случват в една ключова сфера". Ах, г-н Джефри ван Орден помните ли едно желание на вашата кралица - "Нейно Величество кралицата на Англия ще бъде доволно, ако г-н Димитър Попов използва своето влияние, за да се получи регистриране на ДПС като политическа партия”, разказа преди време Попов.

През 2009 г. британският консерватор дойде в България, за да подкрепи кампанията на "Ред, законност и справедливост" (РЗС) за изборите за Европейски парламент, сега обаче се е уверил, че действието му е било проява на наивност и предоверяване. 
В Европа категорично си дават сметка кой е препъни камъкът за развитието на България. А спомняте ли си, че Западна Европа, наедно с Турция настояваше ДПС да бъде регистрирана. Сега някои европейци на ключови обществено - политически позиции се надяваха новият конституционен съд да предприеме действия срещу партии славещи се с пословичната си етническа и политическа корупция.

Новините от днес и със задна дата