понеделник, 4 октомври 2021 г.

Агент на Шесто управление на ДС е един от ПР-ите на кампанията на проф. Герджиков

 

 Автор:Катя Стоянова/BurgasNovinite.BG
 
Политическия ПР Нидал Алгафари е сред хората на Инициативния комитет издигнал кандидатурата на проф. Анастас Герджиков като кандидат-президент, а на полк. Нeвяна Митева за вицепрезидент.
Нидал Алгафари е бил агент на Шесто управление на ДС за борба срещу идеологическата диверсия под псевдоним Наско. Вербуван е 1988г. и е продължил сътрудничеството си и след 10 ноември 1989г. 
В кампанията на кандидат президентската двойка Герджиков - Митева активно се включи и Валерия Велева известна със списването на сайта Епицентър.бг. Валерия Велева активно запълваше страниците на медията си с ПР статии и интервюта на сътрудници на най - репресивния комунистически апарат Държавна сигурност.
"Нидал Алгафари трябва да напусне комитета, ако това е вярно. Защото това е все едно Илиян Василев или Веселин Дремджиев да влязат в комитета, който издига Лозан Панов", заяви в коментар евродепотатът Александър Йорданов. Като имаше предвид, че ДБ не излизат от студиото на Дремджиев. 
Веселин Дремджиев е разкрит от комисията, като агент доносник „БОГДАН” на Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия. А за Илиян Василев и МВР и ДС имат досиета за него, едното е за агент с агентурен псевдоним „Сашо 11“. Приема сътрудничеството с органите на Държавна сигурност на Първо управление по идеологически, морални и политически подбуди. Нахален и двуличен, но свръхактивен днес агент на Държавна сигурност. И пръв консултант на ДБ на Христо Иванов.

Инициативния комитет на президента Румен Радев също прелива от завидна цифра на "бивши" агенти на ДС и отявлени путинофили.Цифрата е скандална. 27 са хората му с агентурно минало и през целия си мандат толерираше хора на репресивния комунистически апарат назначавайки ги на ключови постове в президентството.

Да не забравяме, че закон призна комунистическия режим за престъпен. И ако проф. Герджиков и неговия предизборен екип не се съобразят с този факт и не се дистанцират ясно и категорично от хора с подобно минало, трудно ще се преборят с пагубното влияние на настоящия президент и кандидат за втори мандат Румен Радев.
Десетки заглавия в интернет, че в инициативния комитет на проф. Герджиков няма хора на ДС! Браво на "слепите" ми колеги! Вместо да се опълчат на това и да почистят около професора, за да не бъде компрометиран, те предпочетоха да лъжат обществеността. И претендират за свобода на словото. Толкова ли е безалтернативно едно ченге на ДС, че трябва да поставяте на риск една читава кандидатура?
BurgasNovinite.BG, категорично отказва да участва в кандидат президентски кампании на хора в чиито екипи има дори и следа от присъствие на белязани с агентурно комунистическо минало.

Въпросите които агент "Наско" или Нидал Алгафари поиска, но не пожела да отговори

Новините от днес и със задна дата