сряда, 25 септември 2019 г.

Бургаска прокурорка даде на съд измамена майка на две деца, измамницата била позната на Ваньо Танов и на Будимир Куйович

Прочетено - 000913
 Петък, 12 Октомври, 2012 15:05:29
Фирмата  на Катерина Петрова  притежавала лизингов автомобил БМВ Х5, като същата била вписана в лизинговия договор като гарант. В началото на 2010 г. тя и съпругът и решили да продадат автомобила и пуснали обява в Мобиле.БГ. На 09.03.2010г. им се обадили хора с имена Росен и Недялко, представящи се за собственици на магазин ДОМО в гр.Бургас /до Елпром/. Видели автомобила и казали, че го харесват и е за тяхна много близка приятелка, любовница на важен за фирмата им арабски бизнеспартньор. Искали да прехвърлят лизинга на фирмата на арабина, като изпратили данните и фирмените документи на електронната поща на приятел на съпруга на Катерина, Атанас Палов, с когото били през цялото време на огледа. Фирмата се казвала „РАНТАН КО” ЕООД – София, Булстат 201062665 – собственост на суданеца ОМЕР АУАД ЕЛКАРИМ ХЮСЕИН АЛИ с ЕГН 710511. Отидшли с Росен и Недялко до офиса на Уникредит лизинг в Бургас и оставили документите. На следващия ден 10.03.2010 сутринта те двамата заедно с тяхната позната ИЛОНА ХРИСТОВА ЗЕЙН ЕЛ ДИН-ШАХОВА, неин придружител Николай Симеонов и още едно лице пристигнали пред офиса на адвокат Цена Вичева, където  съпругът на Катерина, Борислав Христов и Атанас ги чакали. 
От Уникредит казали, че лизинга може да бъде прехвърлен до седмица и се разбрали с Илона /тъй като бързала да вземе автомобила, който й бил подарък за 8-ми март/ да вземат аванс от 13500 лв. и да напишат договор за наем за времето докато се оформи лизинга. След това тя щяла да върне този договор и да си изплаща вноските директно на Уникредит лизинг. Тя настояла договорът да бъде написан на името на Николай Симеонов, като служител на горепосочения судански любовник. Изготвили договор, пълномощно /за управление само на територията на РБЪЛГАРИЯ/ и приемо-предавателен протокол. Всичко това било заверено от Нотариус Антоанета Дичева в Бургас.
    До 25.03.2010 г. съпрузите търсили „купувачите” да дооформят документите в лизинга и да си получат парите, но напразно. Станало им ясно, че са жертви на добре скроена измама.
    На следващия ден входирали жалба в полицията, като подробно описали случая. Надявали се, че след като всички участници в схемата са ясни и добре познати, колата ще бъде бързо върната…
    Със случая се заел полицай ДОТОВ от РДВР Бургас – икономическа полиция и било образувано дознание 300/2010 с наблюдаващ прокурор ЗОЯ МИЛТИЯДОВА. Оказало се, след разпит на Николай Симеонов, че колата е изнесена в Украйна с фалшиво пълномощно и там предадена с фалшив договор на лице Омер Али. Упълномощили адвокат Благой Потеров да следи случая от тяхно име. Престъплението било квалифицирано от прокурорката като кражба. Уведомили лизинговата компания и завели претенция към застрахователя /който и до ден днешен не им е отговорил/. Упълномощили адвокат Мая Великова да води разговори със застрахователя и евентуално да заведе иск за изплащане на обезщетение. Междувременно на 16.09.2010 г. наблюдаващия прокурор спира разследването с мотива, че не може да открие ИЛОНА и Омер Али. Преквалифицира го като обсебване. Случаят е предаден на разследващ полицай Михайлов. Няколко пъти   съпругът, Катерина Петрова, Атанас Палов, Росен, Недялко са викани на разпит. Единият път бил доведен и Николай Симеонов, за да му бъде извършено разпознаване. Той никога не бил отричал, че е взел с Илона автомобила и повече не  го е върнал. Междувременно по договора за наем измаменото семейство осъдило Николай Симеонов за натрупаните до момента суми, възлизащи на около 15 000 лева. Решението е на Окръжен съд Варна, въпреки, че адвокатите на Симеонов през цялото време се уповавали на точка от лизинговия договор, че автомобила не може да бъде даван под наем и затова договора е невалиден.
    На 25 май 2011 г. един ден преди измамената съпругата да роди, довели  Илона за разпознаване в Бургас. Пред полицията чакал и човек от Варна, който по подобен начин е бил измамен от нея. Станало ясно, че тя е измамница по професия и жалбите към нея не са една и две. Там той им казал, че въпросната дама е спрягана за любовница на Ваньо Танов и за бивша такава на Будимир Куйович. Била търсена и в Дубай по обвинение за наркотици. Имало доста материали по темата в интернет. В интервю и господин Танов не отрича че я познава. Илона е и съсобственик с Деян Куйович в „ДИД 2005” ООД. На разпознаването тя се държала изключително нагло и арогантно, видимо без никакво притеснение. Думи на полицай Михайлов към измамената Катерина Петрова: „Дръжте се по-внимателно с нея, защото е опасен човек”.
    До октомври 2010 измамените продължавали да плащат лизинговите  вноски, като сумата, която  платили за автомобила станала над 40 000 лева. Когато престанахли да плащат, и влязли в просрочие се започнал телефонен тормоз от г-н Георгиев от СИ ДЖИ ГРУП – фирма, събираща дългове на Уникредит. Той се държал буквално мутренски. Наложило се да проведат разговор с г-н Митаков,  управител на Уникредит лизинг Бургас. След като достигнали до извода, че това е банка, а не мафиотска организация и има нормални законови начини за събиране на задължени, заплахите по телефона спрели. Катерина, като гарант, получила  нотариална покана да изплати остатъка от сумата по лизинговия договор и най-вероятно скоро ще бъде осъдена и принудена да стори това.
    Междувременно измамените упълномощили и друг адвокат Страволемов, който да говори с прокурор Милтиядова, за да се разбере кога ще влезе в съда делото за обсебване срещу Илона и Николай, при наличието на неоспорими доказателствата. Страволемов опитал 2-3 пъти да се срещне с прокурорката, но безуспешно.
    Обърнали се и към медиатор Димитър Колев  с цел извънсъдебно да решат проблема. След разговори в полицията той им върна папката и се отказа от случая.
    Съпругът звънял поне 5-6 пъти на разследващ полицай Михайлов, с цел да се осведомят за хода на следствието, но той не отговарял. Все пак изминала година и половина от последния разпит и действия по дознанието.
    На 05.09.2012 Катерина Петрова получила призовка да се яви на 09.09.2012 г. при полицай Михайлов, в качеството си на обвиняем по дело 300/2010. Обвинена е че е обсебила автомобила и щетата е в размер на 67000 лева /как е направена оценката, взети ли са в предвид сумите платени от нея, никой не знае/. Членът на наказанието е 3-8 години лишаване от свобода. Същата била отведена от полицай Дотов, като престъпник, били и снети отпечатъци, била снимана и регистрирана. Станало ясно, че обвинението е по нейната жалба. Нямало входирана никаква друга жалба по случая, нито от Уникредит лизинг, нито от който и да било друг. На 15-ти ще й бъдат предявени доказателствата и случат входиран в съда.
    Пред входа на РДВР Бургас при разразилите се страсти полицай Михайлов казал, че случаят му е ясен, както и извършителите, но прокурорката така наредила. Полицай Дотов споделил, че е хвърлил доста труд по този случай и за него престъпниците са известни, и че решението на прокурор Милтиядова е учудващо, но нищо не можело да се направи. В неофициален разговор на адвокат Потеров с прокурорката по делото, същата е споделила, че „всичко идва отгоре”.
    На „разговора на висок тон” пред сградата на РДВР при споменаване на името на ВАНЬО ТАНОВ, от полицаите се чувало само „тихо, тихо”, разказва потресеният съпруг на Катерина, и добавя, че на всички им било ясно как и защо се е стигнало до всичко това. Всеки казвал така ни е казано и така си измивали ръцете и съвестта.
    Интересното е, че такива са разъжденията на всички български чиновници – „ако си прав, докажи го в съда”, а моралните и финансови загуби са си за твоя сметка, коментира съпругът.

    С адвокат Цонев  решили да изпратят случая и до медиите, тъй като в хода на делото ми станало ясно, че в град като Бургас практиката е всичко да се решава мирно и тихо в угода на прокуратура, защото не се знае кога ще ти потрябва обратна услуга, казва съпругът. Пуснато е възражение до Главния прокурор и Министъра на вътрешните работи на РБЪЛГАРИЯ. Целта е не само обвинението от Катерина да бъде свалено, а „недосегаемите” да бъдат подведени под отговорност.
  
        Неизяснени за мен остават следните въпроси /явно ясни на полицай Михайлов и наблюдаващия прокурор Милтиядова, казва съпругът на Катерина, Борислав Христов и ние  ги публикуваме без коментар :

-    Това само опит за забавяне на следствието с цел изтичане на давност и оневиняване на Илона и Николай ли е, или опит да бъде осъден един невинен гражданин.
-    Стандартен ли е профила на престъпника КАТЕРИНА ПЕТРОВА : На 37 години, неосъждана, майка на 2 деца /момче на 8 и момиче на 1/, в момента в майчинство, иначе главен счетоводител на голяма бургаска фирма. Месечно възнаграждение – доста над средното. Притежава личен автомобил /закупен нов/, собствено жилище, няма кредити към банки и задължения към държавата .  
-    Има ли логика да се обсеби автомобил, който така или иначе е в твое владение и който така или иначе ще бъде платен. Всички знаем, че банките доста бързо си вземат парите от хора с имущество и високи заплати.
-    Облагодетелствала ли се е финансово Катерина Петрова от тази сделка /получила е 13, а е платила 40 хиляди, като е плащала 6 месеца след като колата е била открадната/.
-    Към кого е трябвало да се обърне пострадалата за връщане на вещта й, след като полицията не може да стори това при ясни извършители.
-    Петрова е нямала желание да върне или заплати автомобила, или е била поставена в невъзможност  да стори това.
-    Има ли смисъл да се обърнеш към 5 адвоката /да плащаш хонорари и държавни такси за делото във Варна, общо около 5000 лева/, ако ти си извършителят на деянието.
-    И още много други въпроси /с ясен отговор/…

 …Но последният, най-важен за мен е:  „Who the f**k Is ILONA ?”, щом успява 2,5 години да губи време, пари, нерви и направи на маймуни една дузина данъкоплатци от чиито джоб излизат заплатите на полицай Михайлов и прокурор Милтиядова.

С Постановление от 23.06.2011г. Районна прокуратура-Монтана е прекратила досъдебното производство № ЗМ-164/2010г. по описа на ОД на МВР-гр. Монтана, образувано и водено срещу Илона Христова Зейн Ел Дин Шахова, с ЕГН ********** ***, за това, че на 7.01.2010г. в гр. Монтана, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудила и поддържала заблуждение у А.Е.А. ***, че ще заплаща в качеството си на лизингополучател лизинговите вноски по сключен договор за финансов лизинг за закупуване на лек автомобил, марка”Мерцедес”, модел 320, с ДК № СА 17 17 КТ, собственост на “Хипо-Алпе-Адриа Аутолизинг”ООД-гр. София и с това причинил на дружеството имотна вреда в големи размери-около 30 000 лв., като причинената вреда е в големи размери-престъпление по чл. 310, ал. 1, т. 5, във вр. с чл. 209, ал. 1 от НК.
 Срещу Постановлението е получена жалба от А.Е.А.. Наведени са оплаквания за необективност на мотивите на постановлението и противоречието му с обективната истина. Твърди се, че събраните доказателства сочат за пряк умисъл от страна на Шехтова, именно за обсебване, а не за измама, каквото обвинение е повдигнала РП-гр. Монтана на Шехтова. Твърди, че извършените други възмездни сделки между Шехтова и Е. са неотносими към случая, тъй като нямат отношение към престъплението обсебване. Моли съда да отмени Постановлението за прекратяване на досъдебното производство № ЗМ-164/2010г., като съдът разпореди възобновяване на предварителното производство. Решението на съда в Монтана.
Нашата проверка установи и други жалби срещу ИЛОНА ХРИСТОВА ЗЕЙН ЕЛ ДИН-ШАХОВА
--------------------------------------------------------------------
Всеки, чието име е упоменато в публикувания материал има право да изрази своята гледна точка в BurgasNovinite.BG, по еквивалентен на изложения по - горе казус

Новините от днес и със задна дата