сряда, 25 септември 2019 г.

Погребаха 18 - годишния Пламен от Камено, който бе блъснат от прозорец по време на свада

Прочетено - 004454
Вторник, 8 Януари, 2013 22:37:46
Пламен ГочевДнес погребаха 18 - годишния Пламен Гочев от Камено, който бе блъснат от прозорец по време на свада
.
 На 29 декември 2012 двама мъже полетяха през прозореца на височина от 5 метра след шумен скандал, избухнал в заведение „Централ” в Камено в ранните часове на деня. Клиенти на кръчмата се скарали бурно след като пийнали порядъчно и започнали да си разменят юмруци. Единият от тях - Пламен на 18 години от Камено политнал и опитал да се хване за близко намиращия се до него 31 - годишен мъж, който е познат в Камено като Тодор Йорданов - Карпата, но вместо да се задържи, двамата паднали през прозореца на кръчмата, намираща се в центъра на града. При идването на полицаите Пламен лежал неподвижно на земята под прозореца, а другият мъж тръгнал да търси лекарска помощ в поликлиниката. Пострадалият Пламен бе откаран в МБАЛ - Бургас, където му беше направена спешна операция, но продължаваше да е в тежко здравословно състояние.  Имало е и един намушкан с нож - Димитър Кижев, известен като Кижата.

За Тодор Йорданов се твърди, че е  получил натъртвания и охлузни рани от падането, тъй като след повличането от Пламен през прозореца вероятно е паднал върху тялото му.
В Камено някои хора познаващи компанията предизвикала скандала не вярват на първоначалната версия оповестена от полицията. Те се съмняват, че момчето е бутнато умишлено. Мъжете участвали в свадата са известни с пиянските си запои и злоупотреба с наркотици, твърдят живеещи в Камено.
Пламен не е бил от най - кротките, казват съседи, но го познават като спортуващо момче, което никога не е посягало към упойващи вещества. Така твърдят и приятелите му, както и неговата приятелка.
Не знаем какво казва полицията, но .. ние лично не вярваме на нито един каменовски полицай -пият и се друсат заедно с тях, споделиха приятели на Пламен от Камено.
Други пък твърдят, че Пламен имал буен нрав и му е била наложена забрана да посещава заведенията на територията на Камено и се питат какво е правил той, по това време на денонощието на това място и с тези хора. Какво стои в дъното на тази история, взела своята жертва тепърва ще бъде уточнявано. Тепърва ще се изяснява и това дали Пламен е бутнат умишлено или е паднал сам през прозореца на заведението през фаталната нощ. За сега, упорито се носи мълвата, че той е бил блъснат по начин по който падането му е било неизбежно.
Но, цяло Камено скърби за нелепата кончина на младото момче.Бащата на момчето също е починал миналата година при трудова злополука, падайки от високо и загубата на един от синовете и за майката е огромен шок.
Трима от участвалите в скандала вече са арестувани, но след като почина Пламен.
Що се отнася до заведението "Централ" полицията знае какво се върши-това заведение работи само вечер-предимно в петък и събота, нелегално е, твърдят хора от Камено. Защо им е на тези от полицията, която е на 500 м. от заведението, че и по -малко-от 500 м. да мълчат за това, ако не знаят какво се върши или не са облагодетелствани от това, се питат жители на градчето. А за падането очевидци твърдят, че тримата са скочили срещу него и са го блъснали в посока на прозореца,той естествено е нямало в коя друга посока да залитне освен в посока навън от прозореца. Дробовете му са били пълни със стъкла, имал е и няколко счупени ребра. Непрекъснато е питал майка си дали ще се оправи, казват от отделението, където беше за последно.
Снимката е от профила на Пламен във Фейсбук, седящото момче е той.

Новините от днес и със задна дата