сряда, 25 септември 2019 г.

Нагло: За най - неработещия "политик", определящ себе си като "Аз съм властта" сме дали 20 милиона за охрана

Прочетено - 001257
  Сряда, 23 Януари, 2013 10:38:33   Автор - Катя Стоянова

Бюджетът и българите са извадили от джоба си 20 милиона лева, за да може цели 6 години НСО да охранява Ахмед Доган, най - неработещия "политик" и да го варди от народната любов.

Сметката разкри бившият директор на Националната служба за сигурност Димо Гяуров.

По думите му годишно за сигурността на "Сокола" отиват около 3 млн. лева.

През тези 6 години заплахите към него са 4, като най-сериозната била от първите дни на януари 2006 година, когато "лидерът" на ДПС излизал от Сарая си в Бояна.


Тогава колата му била обстрелвана, но никой не пострадал, въпреки че един от куршумите уцелил джипа му. Явно, някой му е бил ядосан, че не работи пък живее сарай, но не си е дал сметка, че ще го тури та още една държавна софра, НСО. А дали изобщо е имало такъв инцидент, много се съмняваме. Че те от един фалшив пищов вдигнаха цял свят на крака, представяме си, какво би се случило, ако е бил обстрелван с истински куршуми. Или просто принцът на най - мързеливите е може би и принц на най - страхливите. Знае ли се, там всичко се пази в дълбока тайна, подобно на мафиотска организация, или друга такава от подземния свят.

През 2008 един от най-близките хора на Доган, Мохамед Реджеп, който бе началник на неговия кабинет до 2001 година, сподели, че срещу живота на Доган е имало няколко опита за покушение!?

Реджеп така и не разкри подробности, но причината да проговори беше самоубийството на неговия наследник на поста Ахмед Емин, който се самоуби в Сарая на Доган.

В момента, заради сигнали за заплахи, НСО охранява 6-има политици.

Освен Доган с лична охрана са вицепремиерът Цветан Цветанов, лидерът на БСП Сергей Станишев, депутатът Румен Петков и колегата му в парламента Яни Янев от РЗС. Гардове на НСО пазят и бившия президент Георги Първанов, защо ли ги заплашват тези "прекрасни" люде?

Според Димо Гяуров - Октай Енимехмедов, мъжът, който опря пистолет в главата на Ахмед Доган на конференцията на ДП, или има психически проблеми, или е получил много пари, за да посегне на "политика".

Впрочем, много ни се иска някой да ни изброи поне три полезни неща, които е извършил този човек за държавата ни. Ние не сме забелязали партия ДПС и нейните хора да правят друго освен да преразпределят политическо пространство и влияние... Ние настояваме  по време на  протеста за пребития Октай   да искаме и  закриването на партията ДПС.  Апелираме към  Конституционния  съд да си поправи грешката.

Новините от днес и със задна дата