сряда, 25 септември 2019 г.

Бургазлия се опълчи на общината за незаконно репатриран автомобил

Вторник, 28 Август, 2012 19:56:12
Пламен Орманджиев е дългогодишен офицер по корабна сигурностЛипсваща пътна маркировка за престой на таксиметрови автомобили на ул. "Ген. Гурко" в Бургас въвежда водачите на автомобили в заблуждение. По закон маркировката трябва да бъде положена, но явно целта е "паякът" да отнася автомобилите и съответно да санкционира техните собственици, заявява ощетеният Пламен Орманджиев от Бургас. Той уточнява, че е останал с това убеждение тъй като е обърнал специално внимание за проблема на  г-жа  Жулияна Захариева-Сарафова, Гл. експерт "Безопасно движение" в Община Бургас, която се съгласила, че вината е на общината, но  все още никой не е предприел никакви мерки за отстраняване на проблема.
На 12.06.2012, г  - н Орманджиев паркирал автомобила си на ул. "Ген. Гурко" 63, на урегулираната със  съответната предвидена за целта пътна маркировка, зона за паркиране със свободен обществен достъп. Зоната за свободно паркиране е надлежно обособена и маркирана с маркировка М13, в зоната нямало и забранителен знак. Мястото на което бил паркирал по никакъв начин не било диференцирано от другите места в зоната за свободна паркиране  като място предназначено за престой на таксиметрови превозни средства, но му закопчали автомобила, защото бил паркирал на място предназначено за паркиране на таксиметрови автомобили, като основанието е по чл.98, ал.1, т.1 от Закона за движение по пътищата.
В началото на зоната има знак Е20 указващ мястото, предназначено за престой на таксиметрови превозни средства, който не е забранителен, но това е место на което задължително трябва да има пътна маркировка М14, с надпис "TAXI". Трябва да има и табела Т2, указваща дължината на участъка за престой на таксита. Г - н Орманджиев смята, че издаденото му наказателно постановление от зам. кмета Красимир Стойчев е изцяло нищожно и затова, че е издадено от некомпетентен орган. Той счита, че съгласно разпоредбата на чл.167, ал.2, т.1 от ЗДП, органите за контрол определени от кмета на общината нямат правомощия да осъществяват контрол по отношение на паркирането на МПС, а от там и да санкционират това нарушение и, че този контрол се осъществява от органите на МВР. В казуса на потърпевшия деянието е констатирано и документирано от младши специалист в Община Бургас, който не е сред овластените по чл.165 от ЗДвП. Не само г - н Орманджиев смята, че т.н. "общинска полиция" няма право да санкционира по ЗЗДП, а по подобен случай има съдебни решения на 2 инстанции в Бургаски съдилища, зам. кметът Стойчев обаче игнорира този факт свързан императивно със съдебни решения.

Г-н Пламен Орманджиев е депозирал жалбата си в Районен съд - Бургас. Пламен Орманджиев е дългогодишен офицер по корабна сигурност.
Ние, от BurgasNovinite.BG поднасяме своите адмирации на г-н Орманджиев  и се надяваме в Бургас да има повече смели хора като него, които да защитават своите права, да се противопоставят на институционализираната дебилщина и безотговорност. Особено притеснителен е фактът, че злоупотреби от такъв характер касаещи описания казус започват да стават явление в нашия град.
Катя Стоянова

Новините от днес и със задна дата