сряда, 25 септември 2019 г.

Инициативните комитети измамиха протестиращите

Прочетено - 000795
Понеделник, 25 Февруари, 2013 7:14:49
Катя Стоянова
Вчера бяха връчени на президента исканията формулирани от Инициативните комитети, които почти нямат общо с исканията на протестиращите,  делегирали им правото да говорят от тяхно име и да ги представят.
А те, протестиращите, поискаха радикална промяна на икономическия и политически модел в държавата, свикване на Велико народно събрание, нова Конституция, намаляване броя на депутатите, с две думи работеща демокрация, а не това което наблюдавахме досега и припознавахме като демокрация, но се оказа нещо, което доведе държавата до слаби институции и трайно обедняване на българите. А то обедняването не е в резултат на някаква измислена криза, защото кризата няма способността да изпарява финансовите ресурси и парите са си тук, но преразпределени така, че да доведат едни до масово обедняване, а други до свръх забогатяване.

Хората поискаха реална пазарна икономика, преразпределяща по естествен начин финансовите ресурси, работни места и набор от средства за преодоляване на бедността. Много от протестиращите си дават сметка, че не само цените за ток са  високи и нереални, а и ни доходите ни са  нищожни и такива с които не сме в състояние да платим и нормална сметка за ток.
В исканията, с изключение на няколко, формулирани от Инициативните комитети няма и думичка от всеобщите искания на протестиращите. Защо се получи така!? Ние няма и не искаме да отговорим. Нека протестиращите се огледат и сами си дадат сметка кого са избрали за техни посланици пред президента. И оглеждайки се няма да стигнат по далече от заключението, че партиите от които са толкова много възмутени внедриха своите си хора да "представят" протестиращите. И без да правим опити да доказваме това твърдение то е факт, защото само партиите управлявали ни и представени в парламента до настоящия момент не искат и да чуят за нова Конституция, за Велико народно събрание и изобщо за каквато и да е промяна в посока повишаване на жизнения стандарт на българите.
Политически журналисти и партийци, които са вече политически трупове, но страхуващи се, че ще останат извън парламента,  успяват да заблудят българите, че ще издържаме 400 депутати и щяло да ни излезе прескъпо да имаме Велико народно събрание. Лъжат като цигани! Великото народно събрание се избира за три месеца, прави необходимите промени в конституцията, ако не искат под натиска на протестиращите ще ги направят и се саморазпуска! Но в резултат на промените ще издържаме 80 или не повече от 100 - тина депутати. Престъпници, спрете да заблуждавате българската общественост!  И не заблуждавайте гражданите, че трябва да искат участие във властта, за да контролират, защото издържаме 1001 неработещи институции, които контролират властта, включително и омбудсманът, който за съжаление не представлява независима институция каквато трябва да бъде, защото е избран от Народното събрание, вместо от народа и хората трябва да протестират срещу това. Оставете властимащите да си носят отговорността сами, които и да са те, като са поискали власт, а не да споделяте отговорността с тях. Гражданите трябва да упражняват натиск върху всички издържани от техните данъци институции, не само върху парламента. В законодателната власт гражданко участие може да има, както и в някои регулаторни държавни органи, но в изпълнителната това е абсурдно.
В заключение ще ви дадем пример за драстична спекулация с доверието на протестиращите в Бургас. В избрания Инициативен комитет има човек за който получихме множество сигнали, че същият е представител на ГЕРБ, представя се за координатор на Движение "Днес" и е такъв, но е неразривно свързан с тази партия. Става въпрос за Иван Киров който правеше политическия маркетинг и анализи на ГЕРБ. Хора работещи на пристанището, в Бургас, където е работил, имат изключително негативно мнение за този човек и го определят като способен да доносничи. А братовчед му е шеф на пристанището и общински съветник на ГЕРБ. Този човек дръзко отнема думата на обикновените хора поискали да споделят своето мнение за ситуацията и с огромно желание я дава на г-жа Милена Николова, която беше кандидат за общински съветник на БСП
Та какво търси тази личност в инициативния комитет на протестиращите, г - н Бодуров, към вас задаваме този въпрос, поехте отговорност!? Хората описват д-р Велков като цитираме дословно "мръсен комунист" свързан с БСП. А  Н. Дичев свързват с НФСБ и го определят като подставено лице и на Скат. Възмущението е огромно и назрява протест, който няма да се води от настоящите организатори в Бургас и на определените от тях места.  Защо никой не иска да разбере, че гневът на хората е факт и е несъстоятелно да бъде неглижиран и, че  решаването на проблемите не може да бъде отлагано във времето. А може би някои хора твърдящи, че не искат да видят и капчица кръв по положения от тях асфалт искат да предизвикат революция вместо еволюция! ?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Четвъртък, 14 Март, 2013 23:29:59
От днес Народното събрание е разпуснато! От вчера имаме назначено служебно правителство, чийто премиер заяви, че в България не се е случило нищо драматично. Десет минути преди това изявление се самозапали още един мъж пред сградата на президентството. Нямаше никаква обществена реакция, в резултат на това, че нито едно от исканията на протестиращите не бяха разгледани и изпълнени. А ние написахме в главата на медията - "BurgasNovinite.BG спира своята работа, в знак на протест срещу заспалото, българско общество, примирило се със съдбата си на роби!"
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Публикуваме пълния списък на формулираните от Инициативните комитети искания, а не на протестиращите, така както те са ги избрали и подредили и както бяха връчени на държавния глава:

Искания на Инициативните комитети.rtf 7.6KB 25 Feb 2013 08:52

Новините от днес и със задна дата