сряда, 25 септември 2019 г.

Бургаските общински съветници на НФСБ и ГЕРБ в битка за подялба на тези от БСП

Сряда, 19 Декември, 2012 15:27:33
Катя Стоянова
В  мръснишки игри и нечистоплътни договорки са изпаднали общинските ни съветници в Бургас. Разменната единица в договорките, напоследък, се явява незаконно избраният от хората на Йоанкостадиновия об. съвет, обществен посредник на Бургас Таньо Атанасов, който три пъти е преизбиран от ГЕРБ и то не заради неговите компетентности, а поради неизвестна нам причина в резултат на  която съветниците не искат да направят промени в правилника за дейността на посредника, който гласи, че  при неизбиране на нов си остава стария.
По повод на поискана оставка от групите на НФСБ, БСП и СЕК, на председателя на об. съвет Бургас, Снежина Маджарова, същата коментира в бургаска електронна медия исканата оставка по следния начин - „Искам също да отбележа, че съветниците от НФСБ входираха докладна записка затова да няма омбудсман (забележка на ав., омбудсман е националният, на местно ниво е обществен посредник). На сесията от вчера Валентин Касабов стана и я оттегли. Това е плод на политическа договорка между двете партии, което е много грозно. Подсказва, че много лесно ние губим достойството си“, коментира Маджарова. Тя смята, че заедно със съветниците си спазват положително поведение и не правят политически договорки с когото и да е било друга политическа партия." - уточнява още г-жа Маджарова.
Кратка ретроспекция на партийно поведение и фактология, обаче, ни карат да възприемаме този коментар на г-жа Маджарова по много странен начин, който е обвързан със сериозни съмнения.
Госпожо Маджарова, тези измислени политико - журналисти от СКАТ, които преди търгуваха с порно програми излъчвани по тяхната телевизия, а сега с патриотизъм, че са в стопроцентова договорка с БСП е абсолютно ясно.


Персонално вие и вашата партийна група дължите  обяснение, как така и за какво се договорихте от вашата партия с хората на БСП, та три или вече повече от три пъти с не избирането на нов обществен посредник на практика преизбирахте настоящия, който  е човек на БСП. Именно вашата партия се отличава с пословично  скандално поведение по повод на този казус и свързаните с него  задкулисни игри с БСП. Вашата партия има пълно мнозинство и може да реши този проблем незабавно,  но тъй като не е решен имаме основание да се съмняваме, че сте зависими по някакъв начин от групата на БСП, даже много зависими.
Г-жо Маджарова, тази година бяхте избрана за вицепрезидент на Комитета по актуални проблеми към Конгреса на местните и регионални  власти при Съвета на Европа в Страсбург, който смятаме да сезираме за вашата и тази на партията ви безпринципна и безотговорна позиция по въпроса за обществения  посредник на Община Бургас, акт с който нарушавате интересите на бургаските данъкоплатци и ги лишавате от ефективна защита на техните права.
А Таньо Атанасов е лишен от всякакво достойнство и почтеност човек, при положение, че при тези обстоятелства продължава да заема този пост.
След последния фиктивно проведен избор на обществен посредник и естествено не избирането на такъв всички бургаски медии написаха "Общински съвет - Бургас отново не избра обществен посредник". Обадих се в канцеларията на г-н Танев и попитах с кого разговарям. Отговорът беше, "С обществения посредник". Назначените временни комисии за разглеждане на документите и препитване на кандидатите си прибират парите от фиктивно свършената си работа, "общинският съвет не е избрал" обществен посредник, общественият посредник продължава да си има собствен бюджет от огромна сума, и получава заплата почти колкото кмета на Бургас, както и асистентките му. По извратена история от тази, някой да е чувал?
Всичко за обществения посредник и неговият изтекъл преди повече от три години мандат, и който продължава да бъде обществен посредник благодарение на договорки между ГЕРБ и БСП, и как една тайфа об. съветници се будалкат с правата на гражданите на Бургас можете да прочетете ТУК.

Новините от днес и със задна дата