Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, пиарката му Севеделина Арнаудова, както и бившите финансови министри Владислав Горанов и Менда Стоянова са задържани при мащабна операция във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България. Новината е потвърдена от пресцентъра на МВР, съобщава Дир.бг и НОВА телевизия.

"Извършват се претърсвания и изземвания на много адреси. Към момента са задържани Бойко Борисов, Владислав Горанов, Менда Стоянова и Севдалина Арнаудова", съобщават от ГД "Национална полиция" и уточняват, че "действията продължават".

Пиарът на ГЕРБ Никола Николов направи кратък коментар, в който бе категоричен, че към момента текат само проверки, а Бойко Борисов не е арестуван. 

Първоначалните данни сочат, че около 20 часа тази вечер в дома на бившия премиер са влезли униформени за "проверка по неотложност". Докато вътре тече обиск, пред къщата са се събрали активисти на младежката ГЕРБ, както и няколко депутати от партията. На място са Томислав Дончев, Даниел Митов, Лъчезар Иванов и Тома Биков. Според тях случващото се е политическа репресия.

Неофициално изтече информация, че полицаи извършват обиски и в домовете на Севеделина Арнаудова, Владислав Горанов и Менда Стоянова, както и на адреси, където живеят представители на едрия бизнес в България.

Отведоха Борисов в ГД "Национална полиция", задържат го за 24 часа

Заместниците на Борисов пред къщата му в Банкя: Това е политическа репресия, започват протести

Васил Божков е дал показания пред Европрокуратурата срещу Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова