четвъртък, 17 март 2022 г.

Обрат! Борисов не е арестуван, ето какво се случва пред дома му в Банкя

  

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не е задържан, а се извършва само проверка в дома му. Това заявиха от партията, твърдят от БЛИЦ. 

По-рано от МВР съобщиха, че в ход е мащабна операция ГД "Национална полиция" във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България, както и че към момента са задържани Бойко Борисов, Владислав Горанов, Менда Стоянова и Севдалина Арнаудова.

По информация от разследването, в дома на Арнаудова е открит джип, който се води собственост на фирмата "Аркад". Тя строи газопровода "Турски поток" през България. 

Полиция е влязла и в домовете на още доста от висшите кадри на бившите управляващи. Обяснението, което са дали униформените, е "проверка по неотложност". Същите проверки се провеждат и в домове на представители на едрия бизнес.

От ГЕРБ отрекоха да е задържан лидерът им, но потвърдиха информацията, че 10 полицаи са влезли в дома на бившия премиер в Банкя. Пристигнали са около 20 часа и до момента продължават да са там.

Домът на Борисов се обискира, а пред него вече започват да се събират младежки активисти на партията. 

От прокуратурата съобщиха, че към този час не са уведомени за действията по разследването, заяви пред БНТ Сийка Милева, говорител на главния прокурор.


Съгласно царското законодателство при действия по неотложност прокуратурата трябва да бъде уведомена до 24 часа.

Припомняме, че новината за ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов коментира и премиерът Кирил Петков. С пост в социалната мрежа той заяви, че няма никой над закона, макар че самият той се оказа над Конституцията.

МВР с извънредна новина за ареста на Борисов!

 

Новините от днес и със задна дата