четвъртък, 17 март 2022 г.

Отведоха Борисов в ГД "Национална полиция", задържат го за 24 часа

 


Около 22.30 часа полицаи изведоха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от дома му в Банкя, където по-рано бе задържан и го отведоха в сградата на Главна дирекция "Национална полиция", съобщиха bTV и БНТ.

По първоначални данни Борисов е задържан за 24 часа по Закона за МВР. Ако в този срок му бъде повдигнато обвинение, то наблюдаващ прокурор може да му наложи задържане за срок от 72 часа.

Адвокатът на бившия премиер Менко Менков, който беше около половин час при довереника си, заяви на излизане от дома на Борисов, че при обиска не е иззето нищо. По думите на Менков досъдебното производство, по което се извършват следствените действия, е било образувано днес. 

"Г-н Борисов е добре. Това е чисто полицейска акция. Прокуратурата не е уведомена. Досъдебното производство е образувано по неотложност", уточни той.

"Не може да има никакви условия по неотложност - разследващите да не са имали време да стигнат до съда и да поискат претърсване - да се е случило сега тук убийство и да трябва да влязат бързо. Имали са достатъчно време да поискат разрешение от съда, а такова нямат", допълни Менков.

По думите му се очаква и арест на бившия ръководител на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова.

Събралите се в Банкя активисти на ГЕРБ се запътиха към сградата на Главна дирекция "Национална полиция", която е в столичния жк "Младост". Събралите се скандират "Оставка".

 

Новините от днес и със задна дата