понеделник, 23 август 2021 г.

А Манолова, "шедьовър" на двудневната стъкмистика на едни 2%, къде се бута между шамарите?

 Може да бъде изображение с 1 човек, седящ и изправен 

 Катя Стоянова/BurgasNovinite.BG

Тази муза на карикатуристи хем прилича, хем говори като похитителка на дамаджаната на Рашков, беше написал някой из социалните мрежи. А на мен ми омръзна да ѝ слушам менторските брътвежи какво искал народът и да се изживява като говорител на народа. Народът поиска ГЕРБ/СДС и ИТН. Това е истината!

Даже не народът, ами по - малко от половината от него. Но е факт, че по - голямата част от гласувалите, направиха незаобиколим фактор Борисов и Трифонов и то два пъти. А Манолова, "шедьовър" на двудневната стъкмистика на едни 2%, къде се бута между шамарите? Съмненията за тяхната формация клонят в тази посока.

Ако действията на депутатите бяха подчинени на демократичните принципи свързани с волята на избирателя, досега една от тези две партии трябваше да е направила правителство. За ИТН сме наясно, че не са готови да управляват, въпреки, че избирателите им ги натовариха с тази мисия, ами ГЕРБ/СДС и техните избиратели? 

Иначе Манолова, Хаджигенов, Бабикян и Дончева, че и тези от ДБ, говорят, че са носители на демокрация и промяна. Всеки който неглижира фактите, няма нищо общо нито с демокрация, нито с промяна, а с ЛЪЖА и ПОДМЯНА, водещи до диктатура! Подмяна поощрена и подкрепена от президента Радев, в която се очаква да се включи и ИТН с непочтени кворумни игри. 

Няма да бъде изключение и интригантите от ДПС да проявят завидните си задкулисни, политическо - търговски умения, когато третият мандат бъде връчен на БСП. С лъжи и задкулисие ще се опитат да спасят временно кожите от отговорността за политическия, здравен и социален хаос в който въвлякоха държавата. 

Но правителство сглобено на база само анти ГЕРБ/СДС ще бъде толкова безполезно, колкото и това да няма никакво правителство.
Абсурдно е, да искаш да изчегърташ хиляди българи и да говориш за Върховенство на закона! Това го правеха комунистите, чиито жертви почитаме днес!

Радев никога не бе изразявал толкова ясно и категорично тенденцията, че следва стратегия за президентска република. Вчера обаче, го направи. След като безпощадно и с прилагането на порочни практики раздроби политическото пространство така, че то да няма никакво ефективно приложение в парламента, прехвърли цялата вина на тях, че не са в състояние да сформират устойчиво мнозинство. Абдикира от всякаква отговорност и стовари всичко върху парламента. 

За съжаление една част от тези в парламента работят в полза на Радев и те безропотно ще си мълчат. Тези в момента не играят роля на парламентаристи, а на пратеници на Радев, които имат за задача да унищожат парламентаризма отвътре. Целта на Радев е парламентаризмът да бъде компрометиран от самите депутати и да излезе сух и чист от калта. 

Новините от днес и със задна дата