петък, 10 декември 2021 г.

Минеков занесе лично писмото за изгонване на ГЕРБ от НДК, според партията "в това зрелище няма хляб"

  

Министърът на културата проф. Велислав Минеков занесе лично и остави в Административната сграда на НДК писмото във връзка с процедурата по освобождаване на двата етажа от партия ГЕРБ, където досега се помещаваше централата им.

Ръководството на партията чакаше в централата си културния министър Велислав Минеков, но той в крайна сметка остави писмото си при охраната на сградата, а до офисите на партията стигна само дошлият заедно с него дългогодишен протестиращ Йоло Денев, който тихо наблюдава импровизирания брифинг на ГЕРБ.

"Предлагам да се изместят от тези два етажа, ще им намерим достойно място, помолил съм областния управител да търси такова, така че ще се случи", каза навлизане в НДК проф. Минеков пред журналисти.

Той допълни, че има правни основания, защото тези два етажа са взети с една "нещастна заповед на г-н Плевнелиев, а ползата е съмнителна".

 "Нека освободят етажа, за да може НДК да се върне към нормалната си рабата. Ако не стане с молба, ще пробваме по законов път, допълни служебният министър. - Това не е наказание, ние си връщаме собственост. Това носи загуби. За този период загубите са съществени."

Преди това той предупреди насъбралите се репортери, че ако има полиция, не я е извикал той, а някой друг. Това, което той връчвал било просто молба да напуснат помещенията, защото ГЕРБ удобно си променили закона, така че да не плащат.

"Необходимо е цял министър да дойде да връчи писмото, а не да се изпраща по служебен път, защото този "абордаж" на цели два етажа от административната сграда на НДК е много цинично нещо", каза Минеков.

Попитан къде да се настани партия ГЕРБ, той отговори, че е "пълно е с празни офиси на на ГЕРБ и имат къде отидат".

"Всички си даваме сметка, че този спектакъл се прави, за да удовлетворява очакванията на онези, които се радват на всички малки или големи процеси на изчегъртването на партия ГЕРБ, каза Росен Желязков. - В момент, в който очакваме да имаме редовно правителство, което да решава проблемите на страната, гражданите и бизнеса, това за зрелища, в които за съжаление няма хляб."

Новините от днес и със задна дата