петък, 10 декември 2021 г.

Владислав Панев подаде оставка заради селфито с Делян Пеевски

  

Депутатът Владислав Панев е подал оставка като заместник-председател на парламентарната група на "Демократична България" заради селфито, което ден по-рано си направи с народния представител от ДПС Делян Пеевски, информира БНТ.

Снимката, на която двамата депутати позират от кулоарите на парламента, предизвика остри реакции не само в социалните мрежи, но и сред избирателите на ДБ, които определиха снимката като "проява на лош вкус и доста изкривена представа за хумор".

Десислава Атанасова от ГЕРБ също не пропусна да коментира кадъра. "Научете се бе, момчета. Каквото и да постваш, трябва да имаш кураж да не го триеш", отбеляза тя във Facebook.

След като изтри селфито с Пеевски, Панев се извини с пост в социалните мрежи и определи случката като "хумор".

"Радой Ралин казваше - "Светът е оцелял, защото се е смял". Нека не забравяме да го правим!", написа народният представител на ДБ.

"По повод селфито на деня. Говорихме с журналисти в кулоарите на парламента, когато Пеевски мина покрай нас. В кръга на шегата го извиках за селфи и той се отзова. Това е всичко. Нито го познавам, нито сме говорили, нито съм го виждал друг път", казва още Панев в профила си в социалната мрежа и продължава:

 "Извинявам се на хората, които са се засегнали от това. Естествено, че Пеевски е еманация на олигархичния модел в България. Нееднократно съм вадил истински  разкрития срещу него, Ковачки, Вълка. Имам топки и не ми пука, че това може да ми навреди, както се е случвало. Съдебни дела, открадната кола, измислени статии в жълтите медии. Не е приятно. Но се боря за това да превърнем България в нормална държава с всички сили. И да, усмихвам се повече от много други и сигурно имам специфично чувство за хумор. Това е".

Сред коментарите по случая обаче се натъкнахме и на такива в които се намеква, че другия олигарх Прокопиев, около когото гравитира пък Владислав Панев, може да го е изпратил при Пеевски с послание да заровят временно томахавките и да не се обиждат на "олигарх", при положение, че и двамата са олигарси.

Новините от днес и със задна дата