сряда, 4 август 2021 г.

Здравният министър излезе в отпуск въпреки очакваната нова вълна на Covid-19

  

Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров е излязъл в платен годишен отпуск от 2 до 6 август включително, въпреки очакваната четвърта вълна на коронавирусната инфекция и нарастването на новите случаи на Covid-19 в страната.

Информацията е била потвърдена пред Dir.bg от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

За липсата на здравния министър стана ясно в началото на днешния пленарен ден, когато председателят на Народното събрание Ива Митева обяви, че не е включила в дневния ред изслушването на Стойчо Кацаров, защото е излязъл в годишен отпуск.

Това действие на здравния министър предизвика възмущение сред депутатите от ГЕРБ, като Христо Гаджев написа в профила си във Фейсбук:

"В началото на нова вълна от Ковид, при провалена имунизационна кампания, в последната седмица на служебното правителство здравният министър Стойчо Кацаров излезнал в платен годишен отпуск! Явно това е професионализма на правителството назначено от Радев".

Министърът бе на изслушване в парламента миналата седмица, за да отговори на депутатски питания за ваксинацията срещу коронавируса, развитието на пандемията и плана за реакция при очаквана нова вълна.

Новините от днес и със задна дата