вторник, 24 септември 2019 г.

Една необикновена жена, с няколко сложни въпроси към министър Тотев

2 ноември 2011
Катя Стоянова
Таня ЙордановаТя е Таня Йорданова, магистър по Управление на образованието. Работила е като педагогически съветник. Родена на 18 март 1950 г. Омъжена. Живее в Поморие. Новината за нищожното увеличение на минималната работна заплата и даде повод да зададе  своите въпроси към мин. Тотю Младенов.
Уважаеми министър Младенов, с много загриженост и притеснение бих искала да отправя следните въпроси:
Нищо не казвате за мизерните инвалидни пенсии ,които са 115 лв. месечно. А горивото, което им отпускате за инвалидните коли всеки месец са 10 лв. Това ще рече по 35 ст. за гориво за ден. Посочете ми кой от българските политици си зарежда личният автомобил с 35 ст.? Това не е ли гавра с хората, които са в неравностойно положение и всички хора с увреждания? Тези хора не могат да си купуват жизненоважни лекарства, те гладуват и мизерстват. А какво ще правят младите хора останали без работа и същевремно имат теглени кредит към банките?

Скандалите на портфейлните журналисти. Или псевдополитици и псевдожурналисти в люта битка за власт, влияние и пари

17  октoмври 2011
Катя Стоянова

Октомврийска буря навън, буря и в българските медии. Българска, октомврийска комунистическа “революция” в 21 век, с главни герои псевдополитици и псевдожурналисти, които като поставим под общ знаменател като еквивалент на техните общи интереси ще квалифицираме като псевдочовеци в политиката и журналистиката. Псевдочовек е обратното на човек. Та едни псевдочовеци са се развихрили с псевдопрофесиите си по българските псевдомедии, представят се за това, за което трябва да повярвате че са. И вие им вярвате, защото те имат и друг отличителен белег. Владеят перфектно средствата на пропагандата, онова рафинирано средство за завладяване на масите, използвано от Хитлер и от Ленин, и от всеки лъжлив и фалшив узорпатор на умове. Атаката се води на психологическо ниво.

Политическата реклама и пропаганда в медиите, да бъдат ограничени със закон

Участват ли медиите в политическата корупция?
13 октомври 2011
 Катя Стоянова
Участват ли медиите в политическата корупция?Избори 2011 за пореден път дават ясен сигнал на българското общество до каква степен е разграден образът на медиите като такива. В старанието си да ваят политически образи, медиите обезличават своя собствен образ. Вместо партиите да си имат свой политически партиен печатен, електронен или какъвто им е необходим орган, който в никакъв случай не представлява медия, а средство за популяризиране на тяхната дейност, вече години наред се наблюдава порочната практика политици да си купуват медии и да ги представят за независими, граждански. От друга страна журналисти, които са решили, че единственото им препитание е да правят политическа прдпаганда, която наричат  ПР, вместо журналистика, създават нещо, което наричат медия, и започват жесток рекет върху представителите на политическите партии, за да ги рекламират и така журналистиката се превърна в най – грозното средство за стимулиране на политическата корупция. Ето една от първите причини политическата реклама и ПР, да бъдат ограничени, да не кажем и забранени със закон.

Банкери се цупят, българите продължавали да поумняват и не им искали кредитите

03 септември 2011
Катя Стоянова

Катя Стоянова - BurgasNovinite.BGБанкери масово започнаха да ридаят, че са активни и непрекъснато предлагат кредити, но българите не искали да ги потребяват. Някои представители на банките даже се осмелиха да определят това поведение на българите, че не искат да се обременяват с кредити, като потребителска безотговорност. Това, че българинът не искал да е задължен на банките и да им плаща най високите за Европа лихви щяло да създаде огромен проблем за икономиката в национален мащаб. Слабият ръст на кредитирането у нас и това, че хората не искали да теглят от спестяванията си, доколкото ги има изобщо, но си прибират лихвите от банките щяло да доведе до сериозен дисбаланс. Банкерите са разочаровани, че не залагаме домовете си и друго имущество, за да ни отпуснат кредит, който няма да можем да върнем и естествено да ни вземат жилището. Според данни на БНБ към края на август кредитите за домакинствата се свили с 0,4% до общо 18,98 млрд. лв., а за бизнеса са нараснали с над 6% до 32,41 млрд. лв. Изпълнителният директор на СиБанк Петър Андронов обяснява в интервю за „Класа“ , че напоследък имало значително по-високи погашения, отколкото обичайно се наблюдавали през други години – хората бързали да изплатят кредитите си, а новите, които банките отпускали, не били толкова много, за да създадат общо увеличение на кредитния портфейл на банката.

Домовете за деца, срамът на България! Тема само за чувствителни!

Катя Стоянова
        Со кротце, со благо, со малко кютек, неотдавна, премина и първият гей парад в България. Една инициатива, своеобразен тест за нивото на демокрация в страната ни. Необичайно въведение, когато ще става въпрос за деца. Не знам дали някой си дава сметка, но една значителна част от  БГ гей обществото е с такава ориентация не по рождение, а са продукт на домовете за деца лишени от родителска грижа. Преди няколко дни разговарях с  човек, който работи като охранител в дом за деца лишени от родителска грижа. Какво ли няма в този дом – казва с възмущение той – като започнем от педерастията, насилието и проституцията и свършим с безхаберието на директора и възпитателите, няма как да не пропуснем нещо – добавя охранителят.

Ако от вчера вашите деца са последователи на Харе Кришна, "благодарете" на Община Бургас

Септември 11 13:38:19  2011
Катя Стоянова
Г - н Кмет на Бургас, колкото и да ви харесваме, няма да спрем да ви критикуваме, вас и вашата администрация, когато това е необходимо и полезно, както за вас, така и за гражданите на Бургас! Ако в резултат на измисления фестивал на Древна Индия, дефилиращ вчера из централните улици на Бургас, вашите деца са вече привърженици и последователи на Харе Кришна, "благодарете" на Община Бургас.  Нямам представа, Дирекциите "Култура и изповедания" и тази на "Обществен ред и сигурност" каква политика водят, но каквато и да е тя след вчерашната измислена проява за свобода на изповеданията, тази политика със сигурност не е в полза на гражданите на Бургас, а по - скоро в тяхна вреда. Нито една бургаска медия не отрази това драстично нарушение. Тъй като, за разлика от една уж "разбесняла" се, но твърде беззъба бургаска медия, въргаляща се в мръсните постели на политическото ежедневие, или друга, самоопределяща се пак като медия, работеща в полза на националните ценности, но също е повече привърженик на политически такива, нашата медия е съсредоточила вниманието си върху гражданските права на бургазлии и ще отстоява тази своя стратегия. Ето затова, не бихме могли да останем безразлични към проблем който застрашава нашите деца.

Общински съвет - Бургас се будалка с бургаската общественост

31 август 2011
Катя Стоянова
Трета процедура за избор на обществен посредник ще се проведе в Бургас. Председателят на Общинския съвет Снежина Маджарова е внесла за разглеждане предложение за обявяване на нов, трети конкурс за избор на обществен посредник.
Супер порочната длъжност местен обществен посредник, който уж трябва да защитава гражданите на Община Бургас от решения на Общински съвет - Бургас и действия на общинската администрация, които са в ущърб на правата на гражданите на Бургас ще продължава да съществува. Това е длъжност порочна и паразитираща върху данъците на бургазлии защото по Закона за местно самоуправление, обществен посредник се избира само от повече от половината общински съветници и по Правилника за дейността на об. посредник, същият този Общински съвет може да го отстрани когато си поиска, ако не е достатъчно послушен.

След Трактора, очакваме и Златко Баретата да се кандидатира за президент

Катя Стоянова
Бившият съветник в ДАНС Алексей Петров, който участва в Алексей Петровразработката „Галерия", по която бяха
подслушвани журналисти и политици, и настоящ подсъдим, нахално и с неприкрит замах, не с други средства, а с тези на гражданското общество, ще се включи в съревнованието за избор на президент. А. Петров е разпитвал свързвания със сайта „Опасните" Огнян Стефанов преди той да бъде пребит, но поради липсата на длъжностна характеристика не бе уточнено в качеството си на какъв се е включил в разпитите. Същият водеше разговори и „пиеше кафе“ с „оперативно интересни лица“.

Чиновнически тероризъм без граници

1 май  2011
Катя Стоянова
Политиката е тънка работа!С промени в закона, влезли в сила от януари 2010 г., загубилите работа в рамките на годината вече са длъжни да декларират доходите си, независимо от вида на договора, на който са били наети. Защо трябва да се подава декларация при доходи от трудови правоотношения, когато ДОД е плосък - 10%. В масовия слуай ще се получи изравняване от 1 стотинка за довнасяне или връщане. А за да внесеш 1 ст в банката ще ти вземат такса от 2,50. А колко ще ти струва самото подаване на декларацията като пари за транспорт и време, никого не го интересува. ИДИОТИ!!!! Важното е да има за какво да се глобяваме. Мисъл с качества достойни за хора с квалификация КРЕТЕНИ.

Сидеров:Мафията вече говорела с гласа на политици и журналисти

13 февруари 2011
Катя Стоянова

Обявявайки кандидатурата си за президент на предстоящите избори, Волен Сидеров  коментира кандидатурата на  Алексей Петров като еквивалентна на това за президент да се кандидатират Маджо или Таки. До тук добре. Всички заинтересовани са наясно с тъмното минал на Алексей Петров. Сидеров, обаче,  явно е жертва на тежка амнезия щом не си спомня собственото си минало и настояще, както и това на Бойко Борисов и че в момента се намират на позиция харизана им от един тотално заблуден и объркан от политически машинации народ.
Лидерът на "Атака"  е категоричен, че парламентарната му група ще продължи да подкрепя ГЕРБ. Подкрепата обаче не била безусловна защото,  ако от ГЕРБ тръгнели към генерални завои в политиката си или в друга, неправилна  посока, от "Атака" щели да променят отношението си.

Общински съветници на ГЕРБ гласуваха тайно за човек на БСП

Общински съветници на ГЕРБ гласуваха тайно за човек на БСП
20 декември 2011
Катя Стоянова

Днешната дата и първата за тази година сесия на Общински съвет Бургас ще останат в историята на ГЕРБ - Бургас  с извършването на един срамен акт. На днешното заседание, за разглеждане и гласуване беше внесена от Снежина Маджарова - председател на Об. съвет Бургас, докладна записка за избор на нов обществен посредник на Община Бургас.  Кандидатите бяха трима   - настоящият Таньо Атанасов, Атанас Попов и Лиляна Ганчева - Шарапанова.
Първата срамна постъпка на съветниците на ГЕРБ беше, че копирайки методите на предходния общински съвет на Йоан Костадинов гласуваха изборът за обществен посредник да бъде чрез тайно гласуване.

Незаконното подслушване на незаконните далавери. Ползи и вреди

10 Януари, 2011 21:45:13
 Катя Стоянова
Това се случи в историята на България, когато бюджетът на полицията е три пъти по - голям от този на здравеопазването!

ПодслушванеЗаинтересовани представители на Европейския съюз искат да знаят законни ли са ЗАПИСИТЕ. Не дали са афтевтични, а дали са законни. Мен обаче, повече ме интересува, дали едно незаконно действие е регистрирало друго незаконно. Защо ли? Защото единствената полза на българското общество от настоящото управление, което не е нищо друго освен една титаничната битка между две мутренски групировки и тяхното неистово желание да се оплюват е тази, че поне ще си покажат кирливите ризи. Не, че ги интересува, че някой ще им ги види. Няма как да си обясним по друг начин обстоятелството, че една бивша и настояща мутра, като Алексей Петров и хората му от РЗС, и няколко набедили себе си  за журналисти, са третирани като единствени и основни опоненти на настоящото правителство. Това, че имат достатъчно властови и всякакъв друг ресурс да ни навират в носа  кирливите си ризи, ще ни даде ясна представа за мрачния пейзаж по политическите върховете. Ще ни даде ясна представа за медийния пейзаж, за бизнеса и изобщо кой, кой е в българското публично пространство. Тази битка няма да потъне в кръв както сме свикнали да бъде. И нека прамиерът Борисов не се жали, че ако излезе от властта тия щели да му видят сметката. Тъкмо обратното. Онези, които правителството на Борисов докара до

Защо е нужен PR за вашия бизнес?


Катя Стоянова

PR означава да си спечелил, още преди  да си започнал!
“това е средство от инструменти, чрез които се полагат ефективни грижи за репутацията с цел постигане на съгласие и подкрепа, като оказва влияние върху мнението и поведението”
Крайната цел е постигане на разбиране, на принципа на убеждаването, а не на пропагандата!

Основната роля на PR-а е да създава и поддържа взаимното разбирателство между дадена организация и нейната публика.

Новините от днес и със задна дата