вторник, 24 септември 2019 г.

Ако от вчера вашите деца са последователи на Харе Кришна, "благодарете" на Община Бургас

Септември 11 13:38:19  2011
Катя Стоянова
Г - н Кмет на Бургас, колкото и да ви харесваме, няма да спрем да ви критикуваме, вас и вашата администрация, когато това е необходимо и полезно, както за вас, така и за гражданите на Бургас! Ако в резултат на измисления фестивал на Древна Индия, дефилиращ вчера из централните улици на Бургас, вашите деца са вече привърженици и последователи на Харе Кришна, "благодарете" на Община Бургас.  Нямам представа, Дирекциите "Култура и изповедания" и тази на "Обществен ред и сигурност" каква политика водят, но каквато и да е тя след вчерашната измислена проява за свобода на изповеданията, тази политика със сигурност не е в полза на гражданите на Бургас, а по - скоро в тяхна вреда. Нито една бургаска медия не отрази това драстично нарушение. Тъй като, за разлика от една уж "разбесняла" се, но твърде беззъба бургаска медия, въргаляща се в мръсните постели на политическото ежедневие, или друга, самоопределяща се пак като медия, работеща в полза на националните ценности, но също е повече привърженик на политически такива, нашата медия е съсредоточила вниманието си върху гражданските права на бургазлии и ще отстоява тази своя стратегия. Ето затова, не бихме могли да останем безразлични към проблем който застрашава нашите деца.

"Веселото" и изглеждащо невинно, кришнарско шествие, провеждано с благословията на Община Бургас, бе обявено да започне в 16.30 часа от паметника на Съветската армия. Съвсем преднамерено и в нарушение, то започна в непосредствена близост до православния храм "Св. Иван Рилски". Много от преминаващите граждани възнегодуваха от тази проява, шествието на която  премина през целия център на Бургас и по предварително обявен план, е  продължила с фестивална програма в изложбената зала, не къде да е, а  на Младежкия дом. Да организацията е регистрирана по всички правила и условия на българското законодателство, но ако не сте разбрали, драги общинари, това събитие не е Фестивал на Древна Индия, а чиста проба пропаганда, свързана с целите на движението. Това не е културно събитие, а част от пропагандната политика на движението, с една основна цел, примамване на нови членове. И вие, от администрацията на Община Бургас, заявихте съзнателно  участие в пропагандните действия на Движението. Има начин подобни събития да бъдат възпрепятствани и вие го знаете отлично, но никой не предприема необходимите мерки.
Нима не сте информирани, че най-опитните членове на организацията запознават публично хората с мантрата Харе Кришна, която се състои от 16 думи:
"Харе Кришна, Харе Кришна
Кришна, Кришна, Харе, Харе
Харе Рама, Харе Рама
Рама, Рама, Харе, Харе."
Според Прабхупада независимо от краткостта на тази мантра, усилена от музикален съпровод, тя притежава невероятна сила, предизвикваща трансцендентни звукови вибрации. Музикалният съпровод се осъществява с помощта на звънчета, чинели и палки за барабани. Рама е другото име на Кришна. Последователите повтарят пълния цикъл на мантрата с помощта на специални броеници от 108 мъниста не по-малко от 16 пъти на ден.
Хората, които слушат песнопенията по улиците, реагират различно: едни проявяват любопитство, други са равнодушни, а трети просто им се присмиват. Прабхупада подчертава, че съвсем не е нужно да се знае езикът, на който се произнасят мантрите. Всеки човек, който слуша мантрите, автоматически се включва към името на Кришна, а значи и към самия Кришна. Тези песнопения се съпровождат и от запалване на тамян, който достига собствената им сфера на "духовно небе", създавайки аромат, в който може да обитава Кришна. Кришнаитите вярват, че който вдишва този тамян, вдишва самия Кришна. И колкото по-дълго продължава този ритуал, толкова повече отслабва умът, изчезва съзнанието и на лицата на последователите се появяват щастливи усмивки. От неговата божествена милост им е обещано, че може би те ще достигнат до състояние, при което космите по тялото им ще се вдигнат, гласът им ще се промени, те ще плачат и викат в екстаз и накрая ще изпаднат в дълбок транс. Резултат от такава форма на хипноза, предизвикана от собствената мисъл, е, че участниците в този ритуал могат да станат подвластни на демони. Такъв метод за отклоняване на волята и ума от действителността може да превърне последователите в зомбита или роботи, които сляпо ще изпълняват волята на силата, която отъждествяват с Кришна.
След смъртта на Прабхупада организацията е била обвинена в притежаване на оръжие, самоубийства, убийства и кражби. Уличните методи за пропаганда, използвани за привличане на нови членове, все още не повярвали (Karmi), помагат на съда при разследването защото, включвали изнудване и измама на хората, които им давали пожертвования. Кришнаитите са обвинени също така, че използват опитни джебчии, които минавали допълнително обучение. Въпреки това критиците на това учение смятат, че тези източници на средства са недостатъчни за оборудването на модни позлатени храмове, украсени с оникс, черно тиково дърво и мрамор, подобни на този в Западна Виржиния. Това е най-големият от общо триста центрове по целия свят.
В периода 1982-1987 г. заради прелъстяване и съблазняване на жени, жестоко поведение и злоупотреба с наркотици са отстранени шест от единадесетте гуру.
През 1983 година започва съдебен процес срещу организацията на последователите на Кришна. Присъдено е те да изплатят обезщетение от 32 милиона долара за отвличането и довеждането до умопомрачение на 15-годишно момиче, като този факт довел до смъртта на нейния баща от остра сърдечна недостатъчност. Вспоследствие сумата е намалена на 9,7 милиона, което за времето си е било огромна сума. Противниците на движението уверявали, че кришнаитите са създали множество компании и развивали бизнес, за да перат нелегални (мръсни) пари. По-късно става известно, че учениците на Вриндабан са имали склад за оръжие. Те са обвинени и в зверското убийство на един от членовете на организацията - те първо стреляли в него, след това му нанесли множество прободни рани и го били с тояги, като това довело до смъртта му. Последователят Вриндабан е осъден за това убийство, а останалите кришнаити, участници в изтезаването и убийството, успяват мистериозно да се скрият. Това става през 1983 година.
МОКС старателно прикрива и охранява своите нарастващи приходи. За да се оправдаят, те казват, че незаконно придобитите пари се използват за техните благородни цели. Тоест целта оправдава средствата.

Би било добре да напомним на общинската ни администрация, че за  Фестивал на Древна Индия, както пише в раздаваните листовки, и опознаването на чуждоземна култура би било подходящо да се дава разрешение на представители на тази култура, а не на вманиачени по чужда религия, български, млади хора, опитващи се да присъединят други млади хора към организацията си, т.с. религиозна секта. Хубаво е да потърсите една известна бургаска психоложка, чийто син записвайки се да учи индуистика, попада в обсега точно на тази секта и малко след това направи опит за самоубийство. Мъж който не пожела да бъде сниман защото се страхува, заяви, че преди няколко години брат му привлечен от същата секта се е обесил и е оставил тричленното си семейство без баща. Има оставено предсмъртно писмо. Нима от общината не знаят, че за това движение най - великото явление се нарича смърт и е записано в целите им, в техния сайт.
На листовките, които раздават е изписан сайта на инициаторите, на това събитие - www.krishnabg.com За читателите на BurgasNovinite.BG направихме няколко извадки от целите на организацията, които ще имате възможнаст да прочетете по - долу:
Цели на движението за Кришна съзнание
По милостта на Кришна движението Харе Кришна е разпространено по цял свят и проповядва послaнието на Кришна.

Истината, според кришнарите, се разпространявала по два начина – позитивно чрез директна подкрепа, и негативно чрез опозиция. Това е абсолютно вярно, бихме допълнили ние, защото ако не беше Талмуда, който чрез своята опозиция доказва съществуванета на Исус Христос и неговото съществуване, все още много хора щяха да се съмняват в истината за неговото съществуване, като историческа личност, а не име свързано с епоса на една куртура. Само, че кой иторически документ доказва съществуването на Кришна. Няма такъв! Позитивният метод не е достатъчен за пълното разпространение на истината, пише в целите на движението. Опозицията била по-ефективния метод за разпространение. Само, че ние не сме ви  опозиция и не ви правим нито позитивна, нито негативна пропаганда, поради простата причина, че изнасяме факти за съществуването на Исус Христос, за разлика от вашите празни приказки.
В Сатя Юга демонът Хиранякашипу, чрез своята негативна пропаганда, е допринесъл повече за славата на Нрисимхадев, отколкото предания Прахлад със своята позитивна пропаганда. Митология, митология, ще добавим ние. 
Както сами ще се убедите от изложените цели на Движението, то не изповядва и грам толерантност към ничия друга религия, защо ние, българите, трябва да сме толерантни към тях и тяхното движение. Някой да е чул или чел досега нашата православна църква да твърди, че всички по света трябва да станат православни? Зачитането на другите религии е част от автентичността на една религия и Движението на Кришна, отхвърляйки всички останали религии не е сред тях.
 
Въпреки, че повечето хора днес се представят за позитивисти които се занимават само с реално съществуващи факти и явления, те пропускат да видят, въпреки че би трябвало да е очевидно, най-великото от всички явления. Те винаги забравят за него дори когато изглежда че го познават. Въпреки че най-великият от позитивистите, Чарвака, със сигурност е наблюдавал това най-велико явление, той е пропуснал да го забележи. Това велико явление обикновено е известно с името смърт.

Както сами се убеждавате родът на Кришна в индийския епос не е зачитал смъртта като велика явление, а тъкмо обратното, за разлика от целите, които имат онези, дефилиращите по центъра на Бургас под прикритието, че правят фестивал на Древната индийска култура. Това беше чиста проява на религиозна секта, нямаща нищо общо със свободата на вероизповеданията.

Новините от днес и със задна дата