събота, 12 март 2022 г.

Кремъл се закани да изнесе войната извън Украйна

  

 Кремълски кретенизъм!

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков се изрепчи, че конвои със западни оръжия за Украйна може да станат законна мишена на руските въоръжени сили, ако не бъдат следвани желанията на Путин, а то е, целия свят да стои с вързани ръце и гледа, как унищожава демократична държава и мирното ѝ население, предадоха световните агенции.От думите му става ясно, че търсят причина да изнесат войната извън Украйна, макар че такава няма, както и няма причина Украйна да бъде нападната.

"Предупредихме САЩ, че доставките на оръжия, които те организират от известен брой страни, са не само опасен ход, а и действие, което превръща споменатите конвои в законни мишени", заяви пред руската телевизия "Първи канал" Рябков, цитиран от Франс прес.

Той даде като пример мобилните системи за противовъздушна отбрана и противотанковите ракети, отбелязва АФП, за което всъщност няма никакво доказателство.

Рябков заяви също, че гаранциите за сигурността, които Москва поиска от Запада, включително уверението, че Украйна няма да се присъедини към НАТО, вече не били валидни.

"Ситуацията се промени напълно. Въпросът вече не е да се постигнат целите на нашите ръководители", заяви той, имайки предвид поисканата от Кремъл "демилитаризация" на Украйна. С което намекна, че имат и други планове, освен тези.

Въпреки това Рябков подчерта, че "ако американците са склонни към това, разбира се, можем да подновим диалога". Заместник-министърът уточни, че Москва е готова да разговаря по споразуменията СТАРТ за ограничаване на ядрените арсенали. "Всичко зависи от Вашонгтон", заяви той. И това на фона на думите на Президента на САЩ Джо Байдън, който  разкритикува вчера призивите за активно американско военно присъствие в Украйна или да подкрепи налагането на зона, забранена за полети над страната, за да бъдат предпазени украинците от руската инвазия, предаде Ройтерс. 

"Идеята ни не е да изпратим (нападателни оръжия) и да имаме самолети и танкове. . . с американски пилоти и американски екипажи. . . това се нарича Трета световна война, разбирате ли?", каза Байдън пред демократи в град Филаделфия.

Той предупреди, че ако Съединените щати предприемат военна намеса в Украйна, това със сигурност би означавало Трета световна война. 

"Ще защитаваме всяка педя територия на НАТО, всяка една педя", включително страните членки на НАТО, граничещи с Русия, даде да се разбере в същото време президентът на САЩ. "Имаме свещен дълг" да пазим територията на държавите от НАТО. . . но "няма да водим Трета световна война в Украйна", добави той. 

Явно Москва си е затворила очите и ушите за посланията и действията на външния свят и единствената движеща ги сила е тоталната параноя, че някой иска да ги напада и трябва да се отбраняват.  И това е кретенизъм не руски, не московски, а путинистко - кремълски. Сталин е страдал от мания за преследване, оказа се, че и Путин.

Байдън против активно присъствие на САЩ в Украйна: Това се нарича Трета световна война

 

Новините от днес и със задна дата