сряда, 9 март 2022 г.

Нова драма със самозапалване на жена у нас

  

Полицията разследва самозапалване на 66-годишна жена в плевенското село Дебово. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Плевен. 
Сигнал за инцидента е бил подаден в районното управление в Никопол.

Незабавно на мястото са изпратени полицейски служители. Първоначално потърпевшата опитва да заблуди полицията като дава лъжлива версия, добавиха от ОДМВР. Тя обяснява, че в двора ѝ прониква маскиран мъж, залива тялото ѝ с течност от стъклен буркан и я запалили.

Жената сама се е загасила, но получава изгаряния по шията и главата. Същия ден е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа заподозрян за престъплението - 34-годишен местен жител. Извършени са огледи на местопроизшествието и претърсвания в дома му.

Разследването продължава и се оказва, че 66-годишната се е самозапалила в опит за самоубийство. Тя е изпратена за освидетелстване в Съдебна медицина в Плевен. По случая е образувано досъдебно производство. Полицейските действия продължават под ръководството на окръжен прокурор.

Беше съобщено за още едно самозапалване. 64-годишен мъж се самозапали в Чепеларе. Мъжът си купил бензин, влязъл в необитаема къща, където се залял и драснал клечката.

Новините от днес и със задна дата