петък, 8 октомври 2021 г.

Въпросите които агент "Наско" или Нидал Алгафари поиска, но не пожела да отговори

 Нидал Алгафари | Шоуто на Слави

                                                    Снимка:slavishow.com

Автор Катя Стоянова/BurgasNovinite.BG 


След публикуването
в BurgasNovinite.BG на статията Агент на Шесто управление на ДС е един от ПР-ите на кампанията на проф. Герджиков се опитах да осъществя контакт с Радомир Чолаков от ГЕРБ, председател на Инициативния комитет, който издигна кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за държавен глава, задавайки му следния въпрос:
В качеството ви на председател на Инициативния комитет, който издигна кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за държавен глава, ще понесете ли отговорност за това, че в ИК има агент на репресивната структура на БКП Държавна сигурност, акт с който неутрализирахте един от основните аргументи срещу Румен Радев? Ще откликнете ли на молбата ни да напомните на Нидал Алгафари, че когато залогът е от подобен мащаб е недопустимо кандидатурата на проф. Герджиков да бъде компрометирана по един толкова безпардонен и груб начин, както и поставяна в риск. Благодаря! 

Вместо г-н Чолаков с мен се свърза Нидал


Алгафари - агент Наско, за да ме държи отговорна, защо не съм се обърнала към него, а към г-н Радомир Чолаков и ми написа телефонния си номер, като поиска да се чуем. Това обаче е в противоречие с моята практика за комуникация с подобни личности и категорично заявих, че настоявам да получа отговори от него в писмена форма. "Когато имам официално запитване, ще го сторя", добави Алгафари и ми изпрати електронния си адрес. На въпросите които агент "Наско" поиска, не пожела да отговори. 

Ето ги и тях, а в края на статията ще намерите и снимка на изпратения мейл с въпроси:

Здравейте г-н Алгафари,

Освен като изпълнителен директор на БНТ от 07.06.2002 г. до 06.06.2004 г., режисьор, ПР на различни партии и публични личности, в българското обществено пространство сте известен и с това, че през 2008 година бяхте разкрит от Комисията по досиетата като агент „НАСКО” на Шесто управление за борба с идеологическата диверсия на репресивния апарат на БКП - Държавна сигурност, като сте бил вербуван през 1988 г.; и сте продължил сътрудничеството си и след 1989г.

Само преди дни, в BurgasNovinite.BG публикувах целия списък с личности представляващи Инициативен комитет предложил кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за държавен глава. В този списък открих и вашето име. Открих още, че сте главно действащо лице в ПР кампанията на кандидат президентската двойка проф. Анастас Герджиков - Нeвяна Митева. По този повод бих искала да получа отговор на няколко мои въпроси.

- Компрометиращо ли е за кандидатурата на президента Румен Радев обстоятелството, че  ИК, който го издига за втори мандат, присъстват агенти на ДС разкрити от същата Комисия по досиета разкрила и вас като такъв и ако е така вие защо сте в списъка на ИК издигнала кандидатурата на проф. Анастас Герджиков ?

- Тъй като един от основните аргументи срещу президента Румен Радев беше, че кандидатурата му е предложена от агенти на ДС, обърнахте ли внимание на десетките заглавия в различни медии, които разпространиха лъжата, че в ИК предложил кандидатурата на проф. Анастас Герджиков няма нито един агент на ДС и опитахте ли се да ги коригирате и да им обясните, че твърдението им не отговаря на истината и  подвежда аудиторията им?

- Смятате ли, че залогът е твърде голям и с оглед на това, победата на проф. Анастас Герджиков на президентските избори не бива да бъде подлагана на никакъв риск?  Това важно ли е за вас и, ако е важно смятате ли да се оттеглите от официалните си публични изяви свързани с кампанията на проф. Анастас Герджиков и Нeвяна Митева, като ограничите тези изяви само до личното си пространство?

- Смятате ли, че ако не се оттеглите ще бъде възможно да атакуваме и за напред Румен Радев за обвързаностите му с агенти на ДС и назначаването им на ключови позиции в президентството или за вас това не е важно?

- Какъв е вашия коментар за това, че в България все още няма Закон за лустрация.

 Ето и изпратените веднага въпроси. Щракнете върху снимката, за да я видите в по - голям размер.



Новините от днес и със задна дата