сряда, 23 март 2022 г.

Още българи се включиха в чуждестранния легион в Украйна

  

Няколко са вече българите в чуждестранния легион в Украйна, става ясно от фейсбук пост на първия такъв - Иван Калчев-Глиги.

Ето какво сподели той преди броени минути в социалната мрежа:

"Тук времето се смени точно по календара и за един ден сред изсъхналите треви прокараха нови зелени стръкчета.

Всички легионери сме живи и здрави, и както вече писах - в нашето подразделение се събрахме няколко българи. Видяхме и още, които не са при нас.

Досега нямах много време за писане и снимки, но занапред ще гледам да пиша по-често. Естествено, няма как да публикувам нищо, което да може да се свърже с местоположение, нито имена, числа, или тактическа информация.

За вас може да не е очевидно, но аз не публикувам лично в страницата си, а съм я оставил на друг човек да я администрира. Съответно и българският ми телефон си остана в България, тук съм с местен, а в личния си профил във фейса не се логвам въобще. Който иска да се свърже с мен - ще намери през кого от общите ни приятели.

Мислех да оставя троловете да се излагат в коментарите под моите статуси, но изглежда прекаляват, така че занапред коментарите ще са спрени.

Здраве, сила и разум на всички българи, и не оставяйте бежанец без подслон, храна и прегръдка! Настоявайте държавата спешно да опрости административните процедури по приемането, настаняването и наемането на работа на бежанци. Освен дрехите и памперсите, помислете какво можете да дадете на конкретен човек или семейство - не просто покрив и храна, а най-вече човещина, топлина и приемане", пише в профила на Иван Калчев.

Новините от днес и със задна дата