вторник, 18 януари 2022 г.

Майка на три деца е в кома след побой от мъжа, с когото живее

  

Майка на три деца е в кома в "Пирогов", след като е била пребита от мъжа, с когото живее на съпружески начала. Инцидентът е станал на 28-и декември вечерта в Божурище. 42-годишната жена е с мозъчен инфаркт, а насилникът е задържал и освободен след 24 часа.

В злополучната вечер 42-годишната жена понесла множество удари в главата - твърдят нейни близки. На грозните сцени станала свидетел и 2-годишната ѝ дъщеричка. Първоначалният преглед показал едно счупено ребро, съобщава Нова телевизия.

Голямата ѝ дъщеря, Светослава Божилова, получава обаждане от майка си, която ѝ казва, че е пребита от приятеля си.

"Прибрах се вкъщи, той беше там, намерих го и него и мама вкъщи с малката ми сестричка. Аз го извиках да излезе навън и да си тръгне, той не искаше да си тръгне. Посегна към мен да ме удря", разказва тя.

"Към този момента знаем, че състоянието ѝ е критично в кома е, има оток на мозъка, сърцето ѝ без системи не работи", уточнява Светослава.

Пребитата Виктория и 31-годишният Мариян живеели заедно от около година. По думите на близките ѝ, двамата често се карали, а мъжът ставал агресивен.

"Нямам и до днес информация за какво са се карали, но по принцип всичките скандали караници са били от негова страна, от ревност. Той я ревнуваше дори някой "Здравей" да ѝ каже. Ревнуваше я от всичко и от всеки", казва дъщеря ѝ. Посягал дори и на децата ѝ.

"Бяха се скарали един ден, той я беше бил, аз се прибрах вкъщи, малката плачеше, аз влезнах в кухнята и той я удари в главата и аз му казах "махай се" и той почна и мен да ме удря. Обаче аз се отскубнах и веднага тръгнах за помощ", споделя синът Мартин Божилов.

По думите на близките ѝ, жената е криела, че е жертва на домашно насилие.

"Тя не искаше да подаде жалба в полицията, защото може би я беше страх", споделят от семейството.

Близките на Виктория настояват за справедливост.

"Звънял ми е по телефона, заплашвал ме е, след като се случи това вечерта, заплашва мен и приятелите ми, казва "Елате, в къщата, в която аз живея, ще ви заколим всичките", разказва още синът.

По случая е образувано досъдебно производство. От Софийска окръжна прокуратура са обяснили пред медията, че 31-годишният мъж е с чисто съдебно минало и до момента не са получавали сигнали срещу него от страна на жертвата.

По-рано днес стана ясно, че борбата с домашното насилие ще е приоритет за правителството и дори ще бъде назначен вицепремиер, който да отговаря специално за това на фона на лавинообразно увеличаващите се случаи на посегателства в семейна среда, много от които завършили фатално. Предвиждат се и промени в закона за домашното насилие.

Новините от днес и със задна дата