сряда, 1 декември 2021 г.

МВР се хвали, но ето кой заловил и набил въоръжения беглец от Сърница

  

Тежко въоръжен беглец от Сърница вдигна на крак полицията във вторник. В крайна сметка в следобедните часове мъжът се оказа заловен и пострадал, настанен в болница, пише tribune.bg

Ръководството на МВР са похвалиха сами за осъществена „ювелирна акция“ по залавянето на „тежко въоръжен“ беглец в Хасковско. Това обаче било силно разкрасено, твърди сайтът Breaking.bg, позовавайки се на източници от вътрешното министерство.

Въоръженият беглец Бейсим Салиф от село Сърница стреля вчера по съседи при битов спор, след което избяга в гората. За издирването му в Кърджалийско днес бяха хвърлени колосални сили над 200 барети от СОБТ, жандармерия, местна полиция и ловци. Според главния секретар на МВР Петър Тодоров, бивш политически офицер от комунистическата Държавна сигурност, Салиф бил тежко въоръжен с две пушки и нож.

„Заловихме го след като опитал да нападне местен жител. Беглецът е ранен при задържането му“, обяви Тодоров, изпратен на място да ръководи гигантската операция срещу един човек.


Според информирани „драмата“ разиграла се край Кърджалийското село Черноочене няма нищо общо с „героизма“ на МВР. Изгладнелият от кръстосване на горите през нощта Бейсим Салиф попаднал в землището на Черноочене към обяд и видял местен овчар със стадото си. Той бил далеч от полицейската блокада, а униформени, барети и ловци го търсели на съвсем друго място.

Салиф опитал да нападне мъжа и да му открадне храната. Но бил обезвреден от овчаря и отнесъл здрав пердах от неговата тояга. Така Салиф е „бил ранен“ при задържането му. След което овчарят се обадил на тел. 112 и полицията дошла само да прибере обезвреденият нападател, чието оръжие се оказа отнето още преди да избяга от полицаите.

Целият цирк, организиран от хората на Рашков, целял да покаже колко велико е МВР под ръководството на временния вътрешен министър. Истината обаче е съвсем различна, казват запознати.

Затова беше и нелепата пресконференция на Тодоров и останалите началници от МВР в Кърджали.
За да прикрие некадърността на „ювелирната операция“ на кабинетните стратези от вътрешното министерство. Задържаният Салиф е в местната болница, където се лекува от раните, нанесени му от овчарската гега. А българския данъкоплатец ще плати разноските по "героичната" акция за залавянето на "тежковъоръжен бандит" от ведомството на Бойко Рашков.  

Новините от днес и със задна дата