сряда, 1 декември 2021 г.

Новият български филм „Спекуланти“ отново "изстрелва" Бургас сред най- предпочитаните сцени от киноелита

 Новият български филм „Спекуланти“ отново

Определян като „първия български финансов трилър“, новият филм „Спекуланти“ ще бъде представен за първи път в Бургас с две прожекции – от 17:30 и 20:00 ч., на 04.12.2021 г. (събота), в зала „Тончо Русев“ на НХК.

Като част от Никулденската програма, предпремиерните прожекции ще бъдат излъчени специално и единствено в нашия град, който е една от двете главни сцени след София, на които се развива сюжетът на лентата. И двете прожекции ще се проведат при вход свободен, като ще бъдат съпътствани от среща с екипа и част от актьорите, за да може публиката да зададе своите въпроси и да се докосне на живо до тях и след неповторимото кино преживяване.

Един от сценаристите – Илиян Скарлатов, когото ще можем да видим и с малка роля в лентата, определя жанра на филма като финансов трилър-драма, който прилича на хитовия „Уолстрийт“ от 1987 година. Именно това инспирира екипа да промени името от работното „Животински бесове“ на „Спекуланти“. Но лентата не засяга само теми като финансовата сфера и капиталовите пазари – както можем да очакваме, разкрива се палитра от взаимоотношения и обрати. Сюжетната линия разказва историята на млад университетски преподавател, чиято любима го напуска заради по-заможен мъж. Именно това е основният двигател главният герой да се насочи към финансовата сфера и от учен да се превърне в борсов играч.

Продукцията е без еквивалент в българското кино и е интересна не само със звездния си актьорски състав, но и с музикалното си оформление и нестандартния сценарий, който е и основната цел на екипа. Участие във филма ще вземат актьорите Мариан Вълев, Алек Алексиев, Радина Кърджилова, Дарин Ангелов, Димитър Баненкин, Пламен Манасиев, Стоян Дойчев, Стоян Радев, Боряна Братоева, Павела Апостолова и много други обичани лица от родното кино.


Премиерата на лентата в София предстои в началото на 2022 година.

Не пропускайте да станете част от това звездно кино преживяване и запазете своето място, използвайки платформата:

За I-ва прожекция – 04.12.2021 г. (събота), 17:30 ч., зала „Тончо Русев“, НХК:

https://www.eventbrite.com/e/-04122021-1730--tickets-217422936857

За II-ра прожекция – 04.12.2021 г. (събота), 20:00 ч., зала „Тончо Русев“, НХК:

https://www.eventbrite.com/e/-04122021-2000--tickets-217805200217

Събитието ще се проведе при спазване на всички действащи мерки за безопасност и превенция разпространението на COVID-19, като зрителите ще бъдат допускани само при наличие на зелен сертификат.

* Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Община Бургас, като част от програмата за съфинансиране на филмови продукции:

https://www.burgas.bg/bg/posts/view/41351/

Линк към Правилник на Фонд „Култура“ 2022:

https://www.burgas.bg/bg/novini/vizhte-v-kakvi-napravleniya-shte-mozhe-da-se-kandidatstva-s-proekti-za-podkrepa-ot-obshtinski-fond-kultura-prez-2022-godina/

Сценаристи: Александър Чобанов, Кузман Илиев и Илиян Скарлатов

Режисьор: Георги Костов

Продуцент: Христо Христов

Изпълнителен продуцент: Николай Христов – Фори

Новините от днес и със задна дата