сряда, 1 декември 2021 г.

От „Александровска“ с позиция за мъжа, неприет в болница и издъхнал гол пред дома си!

  

От УМБАЛ „Александровска“ дадоха нови подробности относно смъртта на 62-годишния мъж от Елин Пелин. Припомняме, че съпругата на мъжа Илона Александрова твърди в социалните мрежи, че той е бил гол и е плачел и въпреки това са отказали да го приемат. 

Малко след трагедията и от Спешна помощ коментираха трагедията. Сега от УМБАЛ „Александровска“ заявиха, че е била извършена проверка в спешното отделение на болницата.

Ето какво казаха от там:

„Проверката установи, че въпросният пациент е постъпил в 6.00 часа на 19.11.2021 г. по повод болка в гърдите, задух и обща отпадналост. Няколко дни преди това е бил изписан от Пета градска болница, където е лекуван 26 дни по повод белодробна тромбоемболия и сърдечна недостатъчност.

Болният е имал и стари придружаващи заболявания – прекаран инфаркт на миокарда, ритъмни и проводни нарушения, имплантиран пейсмейкър.

При постъпването в спешното отделение на Александровска болница пациентът е бил в тежко увредено общо състояние със задух и цианоза. Проведеният бърз тест за Codiv-19 е бил отрицателен. Назначени са необходимите допълнителни изследвания, болният е настанен в зоната за обсервация (уточняване), където е започната терапия за стабилизиране на състоянието му. 

Предвид отрицателния резултат от PCR-теста и след обсъждане с имунолог е било прието, че се касае за пациент с преживяна COVID-19 инфекция, без наличие на активна репликация на вируса. Проведените няколко диагностични проби са удължили времето за получаване на окончателен резултат. 


След извършен скенер са установени сериозни изменения на белите дробове, включително окръглена находка с неправилна форма, суспектна за белодробен абсцес или тумор в разпад. 

Тези данни от образното изследване са дали основание на дежурния екип в спешното отделение да насочат пациента към лечебно заведение, което разполага с клиника или отделение по гръдна хирургия, с каквито УМБАЛ „Александровска“ не разполага. 

Дежурният екип е подал сигнал до ЦСМП в 16.00 часа на 19.11.2021г. с искане за линейка за спешен транспорт. Линейката е пристигнала в късните часове на денонощието – 22.06 часа и транспортирането на пациента е осъществен тогава.

По време на постъпването и престоя на пациента в Спешно отделение на Александровска болница са били спазени всички изисквания на медицинските стандарти и лечебните алгоритми за стабилизиране на неговото състояние му и уточняване на заболяването му. 

Започнато е навременно и адекватно лечение, след преценка на данните от извършените изследвания и прегледи от лекуващите екипи, както и от данните в наличната медицинска документация.

След получаване на резултата от образното изследване за наличието на формация в белия дроб, пациентът е коректно насочен за хоспитализация в лечебно заведение, разполагащо с клиника по гръдна хирургия.

В Александровска болница не е постъпвал последващ сигнал за връщане на пациента от екип на ЦСМП към болницата.

Александровска болница не е връщала и не е отказвала лечение на пациента.

Екипът на лечебното заведение изказва искрени съболезнования на близките на починалия!“, казват още от лечебното заведение по повод трагедията.

Новините от днес и със задна дата