неделя, 14 ноември 2021 г.

Огласиха странна причина за убийствения пожар в болницата в Сливен с три жертви

  

Вероятната причина за пожара с три жертви в Ковид отделението на МБАЛ "Хаджи Димитър" в Сливен е запалена цигара от единия от пациентите в стаята. 

Това съобщиха от Министерство на здравеопазването след трагедията, която се разигра в ранните неделни часове. Kaкто вече стана ясно, пожар избухна в болница "Хаджи Димитър". При загасяването му са намерени двама души, загинали на място, а третият е отведен с линейка към Пловдив. Малко по-късно и той е издъхнал. 

Служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров е разговарял с директора на лечебното заведение във връзка с трагичния инцидент.

Сигнал за пожара е подаден в 02:39 часа от живущи близо до лечебното заведение. Горяла е стая на третия етаж. В огнената стихия са загинали трима души. Към момента все още не е ясно напълно защо не са успели да излезат от горящата стая.

Няма пострадал медицински персонал и пациенти от другите стаи при пожара. Пациентите са преместени в други отделения на болницата.


"Все още причината за пожара не е ясна, намерена е запалка до едно от леглата в стаята", добави областният управител на Сливен Минчо Афузов.

Новините от днес и със задна дата