неделя, 10 октомври 2021 г.

Родителите на двете загинали при пожара деца били наркомани

  

Родителите на двете загинали при пожара деца постоянно ги оставяли сами в апартамента, са разказали пред репортер на БЛИЦ съседи. Двамата от скоро били там на квартира, но често правели впечатление със скандалите и обвиненията, които си разменяли.   

Емил и Мартина – така се казват родителите на двете загинали при пожара деца на 1 и 4 години, разкриха пред медията ни техни близки, които бяха на мястото на трагедията. Братът на Емил – Иван, разбрал за нещастието едва по обед и пристигнал пред блок 406 с бившия шурей на Емил – брат на първата му жена.

„Най-вероятно децата са били сами. Тя, Мартина, се занимава с проституция, взема и наркотици. Емил и той преди вземаше, но спря“, разказа въпросният шурей.

На мястото беше и мъж, който не пожела да се представи с името си, но каза, че е приятелят на майката на Мартина. „За нея не ми е жал! Жал ми е за децата!“, заяви гневно той. И добави, че Мартина не била стока и „пари всичко – от наркотици, проституция, до кражби и т. н.“.

 
Хора, които живеят в злополучният вход на бл. 406 в квартал „Владислав Варненчик“ разказаха, че децата редовни били оставяни сами. В случая обаче майката е била в апартамента - поне според нейните обяснения пред полицията.

„Бащата ходеше да работи тук-там, където намери, а майката – вечер постоянно изчезваше някъде. Веднъж ми поиска 10 лв. назаем – уж, че били за храна за децата. Взе ги и – хоп на едно такси и изчезна. Чували сме им скандалите често. Наскоро даже тя му крещеше: „Какво?! Не искаш хората да разберат, че си сводник ли?!“, очерта битовите драми един от съседи, който е и зет на възрастната жена, обгазена при пожара и приета в болница. 

В социалните мрежи се появиха и стъписващи коментари от съседи, че родителите може умишлено да са умъртвили децата си.

 

Пред наш репортер един от съседите - Радко, разказа, че бил първият, който се притекъл на помощ, а съпругата му подала сигнал. Часът бил 22:10. 

"Бащата вече беше влязъл в апартамента. Майката крещеше отвън: "Децата ми! Децата ми!", разказа Радко. Според него твърденията за умишлено умъртвяване на децата е безумие. "Това е абсурдно. Но със сигурност бяха мъртви, когато ги изнесоха от апартамента", добави той.

Прокурор за загиналите деца във Варна: Има съмнения за умишлен палеж от родителите

Новините от днес и със задна дата