неделя, 10 октомври 2021 г.

Кадиев показа данни, заради които Радев ще загуби изборите ТАБЛИЦА

 

Не искам да ви развалям неделята, но ако сте собственик на фирма, утре ще платите най-скъпата енергия в Европа. Прилагам файл с цените час по час за утрешния ден. За улеснение, гледайте предпоследния ред, който дава цена за 24 часа за базова енергия.

Това написа в личния си профил във Facebook бившият ляв депутат Георги Кадиев.

Ето какво написа още той:

"Българската борса IBEX е с цена 211.29 евро/мвтч. и е най-скъпа. По-скъпа дори от Италия, която е с 203.48 евро. Германия е най-евтина в ЕС с 164.87 евро. Турция, където има правителствено определен горен таван на цената, бие всички със 73.66 евро (пак си помислете за оттеглянето на държавата и ползата от свободен пазар).

Сега да попитам отново идиотският търг на АЕЦ Козлодуй на цена 237 лв. как свали цените? Или целта беше търговци да продават на 211 евро? АЕЦ ще има пропуснати ползи от над 30 млн.лв. от този търг, отговорност НУЛА. Мерки за намаляване на цената- НУЛА.

Отново повтарям- ако нещо свали Радев, няма да е Герджиков, а цените на ел.енергията и тоталната безидейност в министерство на енергетиката.

Сметката я плащат 440 хил. фирми., т.е. всички ние.

П.П. HUPX е унгарска борса, OPCOM- румънска, PMUM - турска (тук ще видите две цени: в турски лири и в евро), EPEX- немска, SMP- гръцка, SEEPEX- сръбска, CROPEX- хърватска, AT- австрийска, GME- италианска, BSP- словенска."

 -------------------------------------------------------------------

Коментар на BurgasNovinite.BG: Тези факти и обстоятелства вече доведоха до затваряне на огромна част от бизнеса, малък, среден и големи индустриални производства, което от своя страна води до неконтролируема безработица, която представлява огромен разход на държавата, за обезщетения. Оцелелия бизнес е принуден да увеличава цените на произведените стоки и услуги успоредно на галопиращите цени на ел. енергия и горива. Като вторичен резултат се проявява неконтролируема инфлация в конфликт с покупателната възможност на потребителите. От друга страна увеличението на цените на ел. енергия и за потребителите на битов ток е вече факт, като това е предпоставка, че голяма част от българското население ще остане тази зима на студено и с недостатъчни доходи, за да покрият месечните си разходи. Има сериозни съмнения, че или тези действия от страна на президента Радев и служебните му правителства са с цел да бъде унищожен настоящия бизнес и освободените бизнес ниши да бъдат заети от техни хора или на избраните от президента правителства им липсва всякаква компетенстност за справяне с кризата. Г-н Кадиев е абсолютно прав, че никой от служебните правителства до президента не се интересува сериозно от последствията на техните действия, защото държавата е похарчила вече за безмислени избори половин милиард лева, вместо те да бъдат инвестирани в неотложно справяне с кризата и доходите. 

Щракнете, за да разгледате таблицата!

Няма налично описание на снимката.

Новините от днес и със задна дата