вторник, 7 септември 2021 г.

Митьо Очите с драматичен разказ за здравословното си състояние

 Митьо Очите с драматичен разказ за здравословното си състояние

„Наистина в петък здравословното ми състояние се влоши, защото се оказа, че сърцето ми е излязло извън ритъм, установих го, след като пулсът ми стигна до 230 и се наложи да повикам Спешна помощ у дом. Сега вече съм в добра форма, сърцето ми се оказа здраво и ще ви покажа с документи истината за случилото от петък наобед до този момент“.

Това заяви Димитър Желязков-Очите пред Флагман бг, намирайки се в къщата си в Кошарица.

Той лично е пожелал да изрази своето разочарование от изнесената информация, че животът му е висял на косъм в петък и събота.

Ето и какво точно се е случило:

По думите на Димитър Желязков-Очите в петък преди обед той провел традиционната си силова тренировка в устроения за това в имението му фитнес салон, след което решил да обядва.

Изрично подчерта, че приема хормон на растежа – в най-чистата му форма и умерена дозировка. Не приема никакви анаболи, а само традиционните аминокиселини и L-карнитин, които ни показа в кутиите им.

Малко след като хапнал за обед, внезапно усетил, че нещо става със сърцето му и по навик, след тежкото преболедуване от ковид 19, той решил да си провери сатурацията и пулса.

„Видях 230 и много се притесних. Реших да си измеря пулса и с друг апарат, който показа 190-200. Антигона ми даде конкор за сърцето, защото кръвното ми беше 150/100.

Не ми стана по-добре. Затова повиках Спешна помощ у дома, спазвах и правилата да не се отклоняват, тъй като съм под електронно наблюдение.

Когато дойдоха спешните медици ми поставиха инжекция диазепам – два кубика. Приех и фурантрил – за бързо отделяне на течности. Пулсът обаче започна да играе.

Падаше от 230 до 50, което ме притесни. Сам запалих Порше Панамерата си и отидох до Спешния център в Несебър. Преценката на лекарите беше, че е най-добре да бъда настанен в кардиологичната болница „Сърце и мозък“ в Бургас, тъй като сърцето ми е излязло извън ритъм.

Никога досега не съм бил в такова състояние. Когато ме приеха включиха към тялото ми венозно хепарин и гонадотропин. Осведомиха ме, че кръвта ми е достатъчна силна след направените изследвания, органите ми работят добре и състоянието ми е т.нар.“мъждене“.


Предупредиха ме, че до 5-6 часа с тези показатели сърцето ми ще се върне в ритъм и ще се нормализирам, но това състояние се запази близо 14 часа, което наистина донякъде ме притесни, но не се влошавах. Изведнъж сърцето ми влезе в ритъм и ми съобщиха, че до час-два мога да се прибера вкъщи.

Не приемам никакви лекарства освен традиционния аспирин протект, който вземам след изписването ми от ВМА, където ме лекуваха от ковид, докато все още бях в ареста. Може би аз бях единственият човек, който спазваше зад решетките всички противоепидемични мерки и ходих навсякъде с маска. За жалост, точно аз и Николай Банев, с когото бяхме в една килия, се разболяхме първи.

След лечението ми във ВМА кръвното ми налягане наистина беше нестабилно, но постепенно се нормализира, това бяха последствията от коронавируса. Смятам още утре да се върна към обичайните си спортни занятия“, каза Желязков, който пред екипа ни изпуши и цяла хаванска пура.

Опроверга и плъзналите слухове, че е бил на ММА боевете в Свети Влас преди месец. „Вижте къде електронното устройство в дома ми, то отчита всеки метър, който мога да си позволя да извървя в неговия радиус. Не мога да си позволя да нарушавам Закона“, заяви Желязков – в добро настроение, милвайки любимото си бяло куче алабайка.

Новините от днес и със задна дата