вторник, 7 септември 2021 г.

Тошко Йорданов обяви кой от ИТН твърди, че Дончева е предложила подкупа от 500 000 лева, но това не е всичко

  

"В края на миналата седмица казах една истина, която предизвика голям скандал. Въпреки че тази истина всеки един от вас много добре я знае, но сега тя се използва от различни политически лица, говорещи в публичното пространство с цел да удовлетвори техните интереси". Това каза председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов в предаването "Студио Хъ" по 7/8 ТВ. 

Дясната ръка на Слави Трифонов разкри и кой е въпросният човек от ИТН, на когото Татяна Дончева предложила 500 000 лева.

"Истината е само една - на 12 август зам.-председателят на НС и депутат от "Изправи се БГ! Ние идваме" Татяна Дончева в 17:30 часа отива в офиса на депутата от "Има такъв народ" Радостин Василев, за да го убеждава да разцепи групата на ИТН и ако нейната партия получи третия мандат от президента, да може с тези гласове да реализира правителство", обясни в ефир Тошко Йорданов.

"Когато стана ясно, че няма да реализираме кабинет, получих поредица от обаждания от госпожа Татяна Дончева, с която се познавах бегло. Тя ме потърси два-три пъти по телефона, помоли ме да се видим извън НС на дискретно място. Аз веднага ти споделих, обсъдихме го внимателно. Но решихме с теб да се видя с нея", каза Радостин Василев. 

"Г-жа Дончева каза, че Николай Хаджигенов е педе*** с три деца и действащ агент на ДАНС. Тя обиди Корнелия Нинова, че е тъпа овца. Поведението ѝ беше странно. Г-жа Дончева започна отдалеч, че вярва, че в ИТН има нормални 50 души, които да избутат сценаристите в ъгъла, защото те пречели на това да се формира кабинет. Изслушах я. Разказа, че трябва да ви отстраним от ръководството и тогава ще се получат нещата с тази партия и тогава ще се работи добре", разказа още Василев.

"500 k" е пишело на листчето, което Дончева държала пред себе си и пишела имена на знакови лица от групата на ИТН, сред които експертът Иван Хиновски, зам.-председателката на групата Виктория Василева, самият Радостин Василев и председателката на НС Ива Митева, но впоследствие задраскала името ѝ. 

Дончева не предложила словесно на Василев пари, нито му е показвала листчето пред лицето, но той го разчел като намек.

"Не мога да кажа, че тя ми е предлагала подкуп. Стана ми неприятно от цялата история. Тя не говореше нищо през това време, докато си драскаше. Не можах да анализирам дали се опитва да си купи един-двама или цялата парламентарна група. Казах ѝ, че това няма как да стане", обясни още депутатът от ИТН Радостин Василев.

Новините от днес и със задна дата