вторник, 7 септември 2021 г.

Аржентинския президент връчи първите карти с обозначен трети пол, сина му е сред тях

  

Синът на президента на Аржентина Алберто Фернандес през целия си живот се е казвал Естанислао... до миналата седмица.

Детето на политика е споделило новия си статус и име в Instagram. Сега в националната му лична карта в графата за пол е вписано X (трети пол), а името му е просто Тани (съкратена версия на предишното име). 

Новите документи са очаквана промяна за Фернандес. През юли миналата година той вече заяви, че се смята за небинарен човек, което означава, че не се определя нито като мъж, нито като жена, информира Noticias.



Но и преди е било ясно, че момчето не се вписва в рамките. От няколко години се занимава с това да се представя като момиче. Младият мъж се превъплъщава в любими женски персонажи от игри, филми и актриси. Въпреки това в портфолиото му има някои много мъжествени персонажи. Например Човекът паяк.



Тани сигурно отдавна щеше де получил документи без обозначение на пола, но в страната просто не е имало такава възможност. Едва на 21 юли президентът на страната и негов баща Алберто Фернандес връчва първите карти с обозначен трети пол.

"Съществуват и други идентичности освен мъжката и женската и ние трябва да ги уважаваме. Те винаги са съществували, просто преди не се говореше за това. Като мълчим по тези въпроси, лишаваме милиони хора от щастие, лишаваме ги от възможността да бъдат щастливи", казва президентът на Аржентина. 



Тани не за първи път се появява в медиите. През 2019 г., когато баща му спечели президентските избори в Аржентина, потребителите в социалните мрежи не обсъждаха толкова назначаването на нов държавен глава, колкото ексцентричния му син./ БЛИЦ

Новините от днес и със задна дата