петък, 13 август 2021 г.

Съдът реши съдбата на бизнесмена, обвинен в убийството на Юмер

  

                                        Снимка: Флагман.бг

При засилена охрана съдът в Бургас реши да остави за постоянно в ареста бизнесмена Станимир Рагевски, обвиняем за жестокото убийство на 28-годишния Юмер Мехмед, съобщи bTV.

Кордон на съдебната охрана не позволи близки и приятели на убития мъж да стигнат до задържания бизнесмен.

За разпит беше докаран един от свидетелите и веднага след това изведен от залата.

Обвиняемият поиска по-лека мярка с мотив, че му предстои операция.

"За мен обвинението в този му вид, въпреки началния етап на разследването, е доказателствено обезпечено. Ако имах съмнения в тази посока, не бих изготвила искане за задържането на Рагевски, а в още по-малко бих го привлякла в качественото му на обвиняем", заяви пък пред журналисти наблюдаващия прокурор по делото Десислава Трифонова, цитирана от Burgasinfo.com.

"По това дело работи цял екип от разследващи органи, и във времето, в което бяхме на мярката за неотклонение, се извършват действия по разследването. Аз съм доволна, че становището на Окръжна прокуратура Бургас, относно доказателствената обезпеченост на обвинението, респективно наличието на реална опасност от извършване на престъпление и укриване от страна на обвиняемия, беше възприето от съда", заяви прокурор Трифонова.

Яките момчета, които бяха пред съдебната зала посрещнаха Рагевски с викове "изрод".

Рагевски и Мехмед са се познавали, като убийството се е случило в апартамент на 4 август. Обвиняемият е стрелял в тила на жертвата, след което разчленява тялото и няколко дни заличава следите. Хвърля чувалите в тресавище. 

Търси се връзка между жестокото престъпление и изчезването на брокерката Теодора Бахлова, която е работила с арестувания бизнесмен, но засега не е установена.

Строителният работник Юмер Мехмед е бил отвлечен с автомобил, собственост на Станимир Рагевски. На 6 август Юмер Мехмед бе обявен за общодържавно издирване. 

Първоначално на Рагевски е повдигнато обвинение за отвличане, впоследствие обаче е изменено на умишлено убийство. Престъплението е наказуемо с лишаване от свобода от десет до двайсет години. 

Още вчера Десислава Трифонова, наблюдаващ делото прокурор заяви, че има свидетел по досъдебното производство. Това е Деян Дичев. Трифонова каза, че е рано да се даде категорично становище за мотива на убийството.

Задържаният Рагевски се е познавал с изчезналата през ноември миналата година брокерка на недвижими имоти 47-годишната Теодора Бахлова. До момента тя не е открита.

Комисар Калоянов каза, че се работи много активно по случая с изчезналата Бахлова.

Българите си избраха от криза да се вкарат в супер криза

Новините от днес и със задна дата