петък, 4 юни 2021 г.

Тома Биков: Хаджигенов е адвокат на организирана престъпна група!

 Тома Биков със сензационно разкритие: Хаджигенов е адвокат на организирана престъпна група! 

Не зная какви нередности вади служебния кабинет. До момента имаме заявки за проверки. Оставяме предоставянето на доказателствата за тези твърдения за след изборите. Това заяви пред БНТ Тома Биков от ГЕРБ.

"Служебното правителство е активен участник а предизборната кампания, а не организатор на изборите", подчерта той. 
 
"Всички тези внушения, които вървят по медиите, са лишени от факти, като стигнем до това, че Борисов е канибал. По-скоро служебните министри се стремят да бъдат основен опонент на ГЕРБ. 

Чакаме две седмици доказателства за подслушванията. Видяхме само г-н Хаджигенов, който размаха CV-то на Настимир Ананиев с неговия телефон. 

Няма служба по света, която да подслушва Ананиев. Това е смешно! И другият – приятелят на Ананиев, който е производител на нелегална ракия в трафопост. Това не са политици!", отсече той. 

Биков добави, че Хаджигенов е адвокат на организирана престъпна група, подпомагана и контролирана от Божков и ръководена от певицата Лилана, която предстои да бъде съдена. Другият адвокат бил Татяна Дончева.

Той попита както какъв точно Хаджигенов е направил твърдението си в студиото на "Още от деня" вчера.

"Тази група с лидер Васил Божков е под американски санкции, а цялата група на Изправи се! Мутри вън! се изявява като адвокати на тази престъпна група. Когато адвокат се изявява като политик, просто си вдига хонорара", заяви Биков. 

"Министърът на вътрешните работи трябва да дава доказателства. Такива все още няма няма и да има. След 2 месеца този скандал ще бъде забравен", прогнозира Тома Биков. 
 
Що се отнася до доклада на Департамента на САЩ, той заяви, че в санкциите са включени хора, срещу които се водят дела. "И Васил Божков неслучайно е в Дубай. За Александър Манолев…
За Харалампиев... В него се повтарят обвиненията на прокуратурата", коментира той. 
 
"Когато излезе докладът, началникът на кабинета на Бойко Рашков подаде оставка. Нали беше голям специалист? 

Божков натрупа своето влияние през 90-те, разви го по времето на НДСВ, разрасна се по време на Тройната коалиция, когато източи и унищожи десетки строителни фирми и беше разследван и обвинен по време на управлението на ГЕБР.


В сегашното правителство очевидно Божков има някакво влияние и час по-скоро това правителство трябва да се освободи от него", подчерта Биков. 

На въпрос кой може да е политическият лидер от текста на американското финансово министерство за наложените санкции на българи, за когото се твърди, че е получавал подкупи от Васил Божков, Биков каза: "Има двама лидери, за които има информация, че са контактували с Васил Божков – Мая Манолова и Александър Паунов, който е първи секретар на ЦК на БКП.

Не казвам, че са те, американската страна трябва да каже кой е този политически лидер. Мога да кажа на 100%, че този лидер не е г-н Борисов", подчерта в заключение той.

Новините от днес и със задна дата