понеделник, 14 декември 2020 г.

Немската компания Региком инвестира на българския пазар дори по време на криза

 

Немската компания Региоком прави големи инвестиции на българския пазар дори по време на криза

Планове за нови проекти  и откриване на нови работни места

Региком България е важна част от успешната истoрия на предприятието oще от своето създаване през 2006г. 

Основана като стартъп през 1996г. от трима предприемачи в Магдебург и до сега фирмата успешно се управлява от тях и различни експерти. Компанията предлага услуги в различни браншове и се развива както в Германия, така и на международния пазар. Основната дейност на Региоком в България е свързана с професионалното обслужване на клиенти за водещи концерни в телекомуникационния, енергийния и транспортния сектор, както и разработването на софтуерни решения за енергетиката в Германия.

След офисите в София, Варна, Русе и Велико Търново, където фирмата е познат и утвърден работодател, през август 2020 компанията взима стратегическо решение да открие своя пети офис в Бургас и да стартира с нов проект за най-голямата верига за електротехника в Европа.

Само за 4 месеца там са назначени и обучени 70 служители. Втори проект за голяма немска телекоминикационна компания стартира през декември и ще подсигури изпълнението на бизнес плана включващ общо 250 работни места. 

„През тази година Региоком България отчита почти 50% ръст на своите служители. А до края на годината очакваме да назначим своя хиляден колега“- съобщава управителката за България Яна Людериц. „Нашият топ рекрутинг и маркетинг екип ще подсигури и през 2021 изпълнението на поставените цели за вече потвърдените, както и за новите очаквани проекти. На всички локации продължаваме да се разрастваме и освен сигурно работно място, предлагаме и отлични възможности за развитие.“

ИТ отделът в България също расте и предлага цялостна услуга-  софтуерно програмиране, тестване и съпорт. Опитни ИТ специалисти, както и навлизащи в сферата, разработват заедно технически решения за клиентите на компанията.

Успехи по време на криза

Извънредната ситуация в световен мащаб не повлиява развитието на команията и тя съумява да запази всички служители, предоставяйки сигурно и добре платено работно място. Благодарение на добре изградена система специалистите на Региоком  могат да се възползват от възможността за работа от вкъщи.  Ръководството  споделя, че моделът е приложим в проектите и след края на пандемията.  С отговорни служители това решение се оказва отлична рецепта за успех и носи много предимства, както за компанията така и за сътрудниците.

Усилията на компанията да бъде работодател за пример дори и в тази ситуация са възнаградени.  През миналия месец Региоком получава отличие   и сертификат „Вдъхновяваща работна атмосфера“ от престижния форум Career Show Awards. Наградата е връчена за провежданата вътрешно-фирмена мотивационна кампания - „Bio & Body FRIENDLY“. Тя включва акции за служителите и техните близки в четири основни направления: здравословно хранене, спортна активност, релакс и социален ангажимент. Инициативите се провеждат най-малко веднъж месечно на всички локации, на които Региоком има офиси в страната.

Процесът по подбор на персонал от март 2020 протича в по- голяма степен виртуално. Онлайн събития, телефонни интервюта и видеоконференции- отлични възможности за успешен подбор. Личната среща разбира се си остава най- важната част от работа в компанията. Това естествено се случва при отговорно спазване на противоепидемичните мерки,  за да се чувстват всички сигурни и спокойни.

Региоком България продължава активно да търси и в момента мотивирани хора с или без опит и с добри езикови познания по немски.  Актуалните позиции в различните офиси може да откриете на кариерната страница на компанията https://karriere.regiocom.com/burgas/, както в профила в социалните мрежи: https://www.facebook.com/regiocom.bulgarien.

 

Новините от днес и със задна дата