понеделник, 14 декември 2020 г.

Канал 3 спира дейност, ето защо

  

Още един български телевизионен канал отива в история. Днес Канал 3 обяви, че от утре телевизията ще излъчва повторения на предаванията до 4 януари. Тогава на мястото на канала ще се появи Nova News.

Както е известно Нова броудкаст груп закупи телевизията и каналът ще бъде новинарски канал на Нова телевизия и ще смени изцяло визията. Сайтът на телевизията ще преустанови дейност от утре. 

Канал 3 е една от първите частни телевизии в България, която съществува от 1993 година. Ето какво пишат в официално съобщение, разпространено от телевизията: Сайтът www.kanal3.bg се сбогува с читателите си тази вечер, когато за последно ще бъде обновяван с актуални новини от света и у нас. 

От понеделник, 14.12.2020 г. сайтът на телевизия Канал 3 преустановява дейността си за постоянно. От своя страна информационната телевизия на България ще продължи редовните си излъчвания до края на годината с избрани повторения на любимите на зрителите предавания от ефира на Канал 3. 

От 4 януари стартира NOVA NEWS - новинарското продължение на NOVA, което ще бъде пряк наследник на телевизия Канал 3. 

През януари NOVA NEWS ще стартира с обновена програма, в която са запазени спечелилите доверието на зрителите през годините емблематични предавания на Канал 3, сред които "Патарински LIVE", "Денят на живо" и "Офанзива", както и директните излъчвания на всички значими за обществото ни икономически, политически, социални и културни събития. 

Част от програмата на NOVA NEWS ще бъдат и утвърдените публицистични предавания и опитни лица на NOVA, които ще допълнят качественото съдържание на обновения новинарски канал в началото на следващата година.

Новините от днес и със задна дата