вторник, 8 декември 2020 г.

К-19 уби обичана учителка по музика в Бургас и още 13 души за последното денонощие

  

Днес Бургас регистрира черен рекорд – 14 жертви на коронавирус за денонощие. Зад всяка една от тях се крие трагедията на поне едно семейство, пише "Флагман".

Сред тези, които загубиха битката с Ковид-19 бе Антоанета Николова, обичана преподавателка от Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф.Панчо Владигеров”-Бургас. 

Тя бе начален учител, един от дългогодишните кадри на НУМСИ. Жена, която бе боготворена, както от децата, така и от родителите. 56-годишната Антоанета Николова бе диагностицирана с Ковид-19 преди три седмици. 

В последните дни състоянието ѝ рязко се влошило, лекарите са направили всичко възможно, за да я спасят, но за Тони, както е известна тя сред близките си, не е имало шанс. Издъхнала е вчера. Николова е завършила езиковата гимназия в Ямбол, а след това продължила образованието си в Шуменския университет „Еп.Константин Преславски”. 

От дълги години е в Бургас, утвърди се като един от най-обичаните преподаватели на НУМСИ. Майка е на две дъщери. Антоанета Николова става поредната жертва на Ковид-19 в образователните среди на Бургас. 

Над 150 учители се заразиха с коронавирус, а живота си загубиха 5-ма преподаватели от различни училища в региона.

Новините от днес и със задна дата