четвъртък, 12 ноември 2020 г.

Тийнейджъри рушат в Борисовата градина в Бургас. Познавате ли ги? (видео)

 

От Община Бургас разпространиха поредно видео с вандалски прояви на младежи. Този път обект на необузданата агресия са пейки в Борисовата градина.

Във видеото се вижда група тийнейджъри, които безмилостно, но весело рушат пейките.

"Нека родителите на тези деца си ги разпознаят и да реагират някак (чуват се добре и гласовете им). Защото най-тежкото наказание могат да наложат те", призоваха още от местната управа.

"Случаят е от 8 ноември. Видеото е заснето около 21.30 ч. Вчера го качихме в интернет, но все още не сме установили самоличността на вандалите. Записите са предадени и на полицията. 

Практиката показва, че при 50 % от случаите родителите се свързват с нас с идеята да възстановят щетите. 

Една пейка струва около 400 лв., а като цяло стойността на подобни щети за година достига до 500 хил. лв.", обясни в ефира на "Здравей, България" Андрей Рунчев, директор на ОП "Транспорт"-Бургас.

От общината напомниха, че всички потенциални вандали, че Общината има вече хиляди "очи" из целия град. И нощта не е прикритие за нечии изцепки и неразумни, а понякога и пиянски постъпки.

"Надяваме се тези младежи да си вземат поука и да не правят повече така. Но някой трябва да плати щетите и това най-вероятно ще са техните родители.

 

Новините от днес и със задна дата