събота, 3 октомври 2020 г.

Смъртоносно бедствие в Италия и Франция, загинали и изчезнали ВИДЕО

 Трима загинали и седем изчезнали в Австралия заради наводнения - News.bg

Двама души загинаха в Италия и най-малко 24-ма са изчезнали в Италия и Франция в резултат на проливни дъждове в Алпите, съобщи Асошиейтед прес.

Бурята първо премина през югоизточна Франция миналата нощ и после се развилня над северна Италия, причинявайки големи наводнения от двете страни на границата. Има разрушени мостове, блокирани пътища и редица откъснати населени места.

Пожарникар загина в Италия по време на спасителна операция в северния район Вал д'Аоста. Друго тяло бе намерено днес в провинция Верчели, след като мъж бе пометен от порой късно снощи.

Общо 16 души в Италия, сред които германски и френски туристи, се смятат за изчезнали. От тях 15 са пътници в коли във високопланинския проход Кол де Тенде в Алпите между Франция и Италия, съобщиха от службите за гражданска защита. Говорител на службите изрази предположение, че е изгубен телефонният контакт с тях, но за момента се смята, че те не са в непосредствена опасност. 

Ситуацията в тунела на високопланинския проход се усложнява от факта, че френските спасители не могат да проникнат в него от френска страна поради нанесените от пороя поражения. Италиански пожарникари издирват хората от френската страна на прохода, предполагайки, че те са блокирани някъде.

Новините от днес и със задна дата