неделя, 9 февруари 2020 г.

Кой продукт предотвратява затлъстяването

Кой продукт предотвратява затлъстяването
Наднорменото тегло е често срещан проблем. От него страдат не само възрастните, но и все по-често деца. Тази тревожна статистика е накарала учени от Канада да проведат проучване, резултатите от което показват, че има продукт, който намалява затлъстяването.

В хода на изучаването на този въпрос учените анализираха резултатите от 28 изследвания, които бяха направени в седем държави. В експериментите са участвали над 21 хиляди деца на възраст от една до 18 години.
Тези проучвания показват, че консумацията от дете на мляко с намалено съдържание на мазнини не влияе на теглото му в зряла възраст.
Пълномасленото мляко обаче намалява риска от бъдещо затлъстяване с 40 процента. Оказва се, че продуктът е не само богат на различни микроелементи, но също така помага да се предотврати затлъстяването.

Резултатите от изследването напълно опровергават препоръките на лекарите, които съветват децата да пият само обезмаслено мляко след две годишна възраст.

В момента статистически е доказан само фактът на полезността на пълномасленото мляко. Учените все пак трябва да установят причините за предотвратяване на затлъстяването, тъй като този въпрос е много важен за медицината.
Ако учените могат да потвърдят теорията си експериментално, това ще доведе до промяна в методите за предотвратяване на наддаването на тегло при деца./zdrave.to

Новините от днес и със задна дата