неделя, 9 февруари 2020 г.

Пуснаха майката на отнетото в Германия бебе Катерина да я гледа, но при социалните


20 дни, след като германският съд постанови, че българката Мирена Славова може да се грижи за 7-месечната си дъщеричка Катерина, но под надзора на социалните в специален център, бебето и майката вече са заедно. Това съобщи във Фейсбук вуйчото на малкото момиченце Милен Христов.

"След едномесечна битка, водена на няколко фронта, Катерина и майка ѝ са вече заедно. Бащата ги посещава ежедневно. Добре са. Една спечелена битка от всички нас в нечестната война е една огромна крачка към окончателното завръщане на Катерина в семейството ѝ. Борбата продължава", написа младият мъж.
На 9 януари родителите на бебето, които живеят в Хамбург, изпратиха сигнал до българските медии, че след катастрофа, германските лекари открили стар кръвоизлив в мозъка и се усъмнили, че 7-месечната Катерина е била тормозена в семейството си. Според разказа на майката социалните ѝ обяснили, че такъв кръвоизлив се получава от разтрисане на главата на детето.
Така се стига до отнемането на детето, което е предадено на приемно семейство.
На 21 януари съдът в германския град Винзен все пак реши, че майката Мирена може да се грижи за детето си, но в социалната служба и под надзор, а бащата да ги посещава.

Това вече е факт. Продължава обаче борбата 7-месечното момиченце да бъде върнато на родителите. Очаква се заключително медицинско становище, което до голяма степен ще реши делото.

Новините от днес и със задна дата