петък, 27 декември 2019 г.

Кметът поздрави Мартин Янков – момчето, което донесе бронзов медал на Бургас в картинга

 
Кметът Димитър Николов поздрави днес 12 -годишния Мартин Янков, който стана бронзов медалист в един не особено развит спорт в Бургас, какъвто е картингът.
Мартин от няколко години проправя пътя на морския град в този спорт, с многократните си успехи и постижения и помага за възраждането му.
Тази година ученикът в 6-ти клас в ОУ "Васил Априлов" донесе третото място в Националните картинг серии през 2019-та година, въпреки че в Бургас няма писта, където момчето да тренира. За целта той пътува до други градове, където се провеждат състезанията, ден-два преди тях и тренира малко преди официалния старт. Това не му пречи да постигне един от най-големите успехи за Бургас в този спорт.
Мартин се състезава със собствен карт от 7-годишна възраст и вече надгражда успехите на баща си Иво Янков, също състезател по картинг и дядо си Христо Янков, състезател по автомобилен спорт.
Освен това, момчето е и нападател в отбора по водна топка на бургаския клуб "Черноморец" с треньор Петко Йонов, който в момента е на върха на класирането в шампионата.
Кметът Димитър Николов поздрави Мартин и му пожела още по-големи спортни успехи през новата 2020 година. Той сподели, че има възможност подземният паркинг на новостроящата се зала "Арена Бургас" да бъде обезопасен с гуми и разчертан, и когато няма други спортни прояви, да се използва като картинг писта. Най-добрият вариант е бившият полигон на гимназията по транспорт, който се намира до село Лъка, да бъде обновен и да се ползва за тренировки.

Новините от днес и със задна дата