понеделник, 16 декември 2019 г.

Люти заплахи валят за избягалата майка на починалия 9-годишен Стефчо от Кардам

 
Родителите на Росица Маринова от Кардам, която избяга с парите от даренията за деца си, казаха пред bTV тежки думи по адрес на дъщеря си.



След като 9-годишният Стефан почина заради натравяне с отрова за мишки, започна дарителска кампания в подкрепа на останалите четири деца в семейството. Оказа се, че за тях се грижат основно бабата и дядото. Стоянка Иванова, майката на Росица, разказа, че за последно я видяла във вторник сутринта.

„Майко, докторът на Ивелина (едно от децата) ми се обади и ми каза спешно да тръгна за Варна. Някакъв документ да издаде, да го донесе, нещо да каже, но не е за по телефона“, обяснила Росица. В себе си имала само 40 лв., които взела от майка си.

„Чакахме я вечерта с децата да дойде. Не се обади, нямахме никаква вест от нея“, каза Стоянка. „В сряда се обади, че е във Варна. Оттогава ни вест ни кост“, добави тя.

Възрастната жена споделя, че дъщеря ѝ непрестанно говорела по телефона с различни мъже. Мъжът ѝ е в затвора. Семейството се изхранва с детските надбавки и заплатата на Стоянка.
"Дарителската сметка е активна. Майката няма достъп до нея. Кутиите не са отваряни, мислим на 29 декември да ги отворим. Тези средства са за ремонт на дома на децата", заяви инициаторът на дарителската кампания Вили Димитрова.

"В петък бабата ми сподели, че жената я няма. Мислехме, че ще се вразуми и ще се прибере. Уведомил съм социалните и полицията. Те ще предприемат необходими мерки. Децата са в добро състояние, при бабата и дядото се чувстват добре. Майката явно няма ангажимента, крайна безотговорност от страна на майка на 5 деца", коментира кметът на Кардам Георги Събев.


Бащата Живко Иванов разказа: „Тя не говори пред мен, тя се затваря в другата стая и приказва. Видях, че е сменила дебитната карта“. „Предварително казвам, че няма тук работа, не искам да припарва при децата. Ще бъде изритана, може да се вкарвам в беля, ще я пречукам, ако дойде“, закани се люто той.

Инициаторката на дарителската кампания Виолина Димитрова увери, че до кутиите с дарения и дарителските сметки Росица не е имала достъп. Тя е взела дребни суми от хора, които са решили да ѝ ги дадат лично на ръка. Последно парите по сметката били около 1500 лв.


Дрехите и храната в училището на децата са платени до края на годината. Средствата ще бъдат предоставени за ремонт на жилището, където живеят децата, който е собственост на бабата и дядото. Докато майката е с родителски права, тя разполага със средствата на децата. „Не сме информирали властите. Само с кмета споделих. Той не можеше да ми повярва човекът“, каза майката на забегналата Росица.

Новините от днес и със задна дата