четвъртък, 26 септември 2019 г.

Абсурдно е на ДОСТ да се гледа като на нещо по - различно от ДПС, за да се иска едното да бъде заличено, а другото не!

Понеделник, 20 Март, 2017 15:35:43   Автор - Катя Стоянова, BurgasNovinite.BG

 Абсурдно е на ДОСТ да се гледа като на нещо по - различно от ДПС, за да се иска едното да бъде заличено, а другото не! Абсурдно е и да се слага някаква разграничителна линия между Доган и Местан.

През последните дни някаква странна и френетична политическа шизофрения е обладала българските политици и техните привърженици. Тя се изразява в искане за заличаване на ДОСТ, но дума не отварят за заличаване на ДПС и други подобни организации. А ДОСТ по нищо не се различава от ДПС и други, също етнически партии. Единственото, което ги "различава" е пропагандната им реторика, но целите им са общи.

И в какво се изразяват общите им цели? Всички те имат за основна задача да етнизират избора на българските мюсюлмани намиращи се в България и зад граница, като ги лишат от свободен избор. Целта на лидерите на тези партии е да ги капсулират и сегрегират в отделни общности на етнически принцип, като по този начин нарушават драстично техните права и свободи. В този ред на мисли, българското правосъдие, регистрирайки тези организации е косвен съучастник в нарушението на правата на българските мюсюлмани

От няколко години се забелязва стремително разрояване на ДПС, очевидно целта е разклоненията да припокриват идейно българските партии, за да няма отлив на етническия вот. Припомням, че Местан се чувстваше комфортно под крилото на Дога. Докато не настъпи прагматичната им обусловена от външно политическа ситуация "раздяла".

Между личностните характеристики на лидерите на тези организации почти няма разлика. Повечето са обвързани с бившата комунистическа партия с принадлежност към един от нейните репресивни органи Държавна сигурност, с чието активно съдействие бе извършен Възродителния процес. Тези лидери до днес не са сторили нищо да върнат делото за Възродителния процес отново в съдебна фаза. Доган е с агентурно име Сава, а Местан с агентурно име Павел. Единствените им проформа битки са за майчиния език, но нито българския език е довел до демокрация, глупаво е да се очаква, че който и да е друг език ще доведе да такава. Проблемът с майчиния език е по - скоро отчитане на дейност, пред електората им. Пък и през последните години и Местан и Доган доказаха, че майчиния език им е необходим най - вече с пропагандна цел.
Та се питам защо в европейска държава, в която са ратифицирани и хармонизирани с европейските закони всички документи за опазване на правата и свободите на малцинствата в държавата ще се иска заличаване на ДОСТ, което е основателно, а няма призиви за заличаване на Движението за права и свободи - ДПС и други като тях. Отговорът е много прост! Етническия вот на българските мюсюлмани се употребява с нечистоплътни цели за общ интерес на външни сили, цели припокриващи се с интересите на няколко български партии, но пък общи с тези на външните сили. Така че, дали българските мюсюлмани ще гласуват за ДПС или ДОСТ, това няма никакво значение. Най - противното е, че българи участват в това политическо задкулисие.

Българските мюсюлмани, тези изстрадали от комунизма и постоталитаризма хора, биват притискани и сплашвани по всевъзможен начин, третирани като крепостни, за да дадат своя вот, по време на избори, който да бъде употребен не в полза на техния интерес и права, а в полза на задкулисни политически цели. Българските мюсюлмани трябва най - после да се отърсят от страховете си и щом искат демокрация в България, да гласуват за когото си поискат, а не за който ги принуждават. Да заповядат, добре дошли са. Ако не беше Възродителния процес те така или иначе щяха да са си в България, затова никой не трябва да прави опит да ги лиши от техните права и отговорности спрямо тяхната Родина. Но нека са наясно, че имат право на свободен избор, защото това което се прави днес с тях не е нищо по - различно от онова, което им се случи през комунизма. Ние, прогресивно мислещите българи, искаме най - после в България да има демокрация. Нека, поне когато идват в родната си държава да не са жертви на комунизъм или диктатура. Същото се отнася и за мюсюлманите живеещи в България. Не забравяйте, че категорията човешки права съществува само в условия на демокрация, която трябва да се утвърждава, а не да се руши.

Новините от днес и със задна дата