четвъртък, 26 септември 2019 г.

Даниела Горчева: Патриоти, които делят нацията на България не са патриоти, а анти-патриоти

Сряда, 22 Март, 2017 14:16:16

Политическите събития от последните дни и вземащото връх лъже патриотарство в предизборните кампании на партиите провокира полемика сред българската общественост. BurgasNovinite.BG публикува мнението на *Даниела Горчева, поместено и на нейната фейсбук страница. Няма да крием, че изцяло споделяме нейната гледна точка.

За лъже - етикетите и СЪЩНОСТТА
Изобщо не ме интересува кой с какви определения се е накичил като коледна елхичка. Интересува ме СЪЩНОСТТА.

Патриоти, които делят нацията на България не са патриоти, а анти-патриоти, защото де факто подпомагат външни недемократични държави, чиято цел е: "Разделяй, за да владееш!"
И когато цепят българската нация, те спомагат за разделението и оттам за завладяването ѝ!
Демократи, които са против мирни шествия ( нямам предвид такива "шествия", които са
очевидно нарушение на обществения ред, каквито безспорно са блокиранията на пътища, граници, мятането на камъни, бутилки, домати и пр.) ,
та демократи, които са за забрана на мирни шествия (били те Прайд- парад, Луков марш, антинатовски или антипутински митинги) не са демократи, а тоталитаристи.
Демократи, които възпрепятстват на български граждани да гласуват не са демократи, а анти-демократи, защото правото да гласуваш на парламентарни или президентски избори нито е обвързано с данъци, нито с местоживеене, а само и единствено с гражданството - всеки български гражданин има равни права и задължения.
Правозащитник, който пише пасквили и който лепи етикети на хората и ги обижда и клевети, не е никакъв правозащитник, а правонарушител (клеветата и обидата са престъпления, а правото на добро име влиза в пакета с правата на човека).
Свободата на словото не включва извършване на престъпления ( като обиди, клевети, призиви към омраза на едни групи хора към други групи хора и призиви към саморазправа).
В Конституцията е записано черно на бяло:
"Чл. 41.
(1) Всеки има право да търси, получава и разпространява информация. Осъществяването на това право не може да бъде насочено срещу правата и доброто име на другите граждани, както и срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала."
Правозащитен сайт, публикуващ анонимни клеветнически пасквили не е никакъв правозащитен сайт, а жълта медия, независимо какви претенции има.
Лидер на партия с гръмкото име "Движение за права и свободи" (ДПС) , години наред служил на ДС не е борец за никакви права и свободи, а за отнемане на такива.
Лидер на партия с гръмкото име "Демократи за отговорност, свобода и толерантност" (ДОСТ), служил на ДС години наред и още толкова години бил дясна ръка на компрометиран лидер на гореспоменатата ДПС, който - без да е упълномощен от българското правителство, се среща с политици от недемократична държава и вероятно (иначе няма логично обяснение) им обещава нещо, не е никакъв демократ за отговорност, права и свободи. А вероятен политикан, готов да заложи на карта националната сигурност на родината си.
Та това е същността.
Какви и колко полезни идиоти (по Ленин) ще се лепнат към мухлясали лъжи е отделен въпрос, но това не променя същността, че Обеднени патриоти работят срещу демократична България, че ДПС и ДОСТ са партии-ментета, доколкото лъжат за същността си и че България е на това дередже, на което е, защото не само масите са непросветени, но защото и елитът ѝ е такъв - пишман елит.
И защото за жалост много от демократите ѝ и правозащитниците ѝ са пишман демократи и пишман- правозащитници. Които не могат и не могат, и не могат, а и не искат (!) да се разделят с комунистическия си манталитет.
Да припомним и едно отколешно обръщение на Христо Ботев до обединени идиоти, пишман патриоти (и обърнете внимание кого визира Ботев като тиранин: не само потъналото в корупция и бюрокрация турско правителство конкретно, а "подъл чорбаджия, за злато търговец жаден и поп с божа литургия!" ).
Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте
позор ли е или слава!
Да забравя край свой роден,
бащина си мила стряха
и тез, що в мен дух свободен,
дух за борба завещаха!
Да забравя род свой беден,
гробът бащин, плачът майчин, -
тез, що залъкът наеден
грабят с благороден начин, -
грабят от народът гладен,
граби подъл чорбаджия,
за злато търговец жаден
и поп с божа литургия!
Грабете го, неразбрани!
Грабете го! Кой ви бърка?
Скоро той не ще да стане:
ний сме синца с чаши в ръка!
Пием, пеем буйни песни
и зъбим се на тирана;
механите са нам тесни -
крещим: "Хайде на Балкана!"
Крещим, но щом изтрезнеем,
забравяме думи, клетви,
и немеем и се смеем
пред народни свети жертви!
А тиранинът върлува
и безчести край наш роден:
коли, беси, бие, псува
и глоби народ поробен!
О, налейте! Ще да пия!
На душа ми да олекне,
чувства трезви да убия,
ръка мъжка да омекне!
Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти,
аз вече нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти!
------------------------------
* Даниела Горчева е магистър по българска филология и история на СУ "Климент Охридски". От 1990 г. живее в Холандия. От 2003 г. е издател и главен редактор на "Диалог" - списание за политика, култура и история.

Новините от днес и със задна дата