четвъртък, 26 септември 2019 г.

Адвокат Анна Попова: Случилото се с турският гражданин Бююк е показател за упадъка на съзнанието на българските политици

Четвъртък, 11 Август, 2016 18:30:23 

Адвокат Анна Попова, специално за BurgasNovinite.BG коментира казуса с експулсацията на турския гражданин Абдуллах Бююк.

Възмутена съм от погазването на всякакви човешки права в тази държава. Това, което се случи с турският гражданин Бююк е показател за упадъка на съзнанието на българските политици. Пренебрегната е всякаква нормативна уредба, Конституция и закони, които казват изрично, кога може да бъде предаден човек. На този човек не му е дадено право да се защити, е категорична адвокат Анна Попова.


Предаден е на турските власти с риска да бъде изтезаван на политическа основа. Това се случва в една европейска държава като България, която е страна по редица конвенции и тн. Предали са човека без решение на съда. Без да му дадат възможност да обжалва Заповедта на директора на Миграция. Без да се чуе гласа му... или да се даде уважение на правата му, допълни още топ адвокатката.

Мутренска държава е способна да извърши подобен акт на абсолютно незачитане правата на човек и върховенството на закона. Заповедта на началника на "Миграция" има срок за обжалване, който не е изтекъл при задържането на лицето. С това действие явно се демонстрира политически натиск върху случая, е убедена адвокат Попова.

Докато не се произнесе съдът върху жалбата на лицето, ако му бе дадена тази възможност, разбира се - той има право да остане тук. Нашите държавници нямат позиция.
Показаха, че полицейщината е по - силна от закона и Конституцията.
Срам ме е, допълни една от най - известните адвокати в България, споделяйки личната си позиция пред нашата медия.

Новините от днес и със задна дата