четвъртък, 26 септември 2019 г.

Скандално: Депутат пренебрегна Конституцията в полза на агенти на комунистическата Държавна сигурност

Неделя, 10 Юли, 2016 8:19:40  Автор: Катя Стоянова, BurgasNovinite.BG

След отказа на съда да регистрира партията на Местан ДОСТ, към странна и скандална сюжетна линия се придържа уж прогресивната част от българската общественост .
Вместо отказът за регистрация на ДОСТ да бъде мотив за искане за заличаване на регистрацията и на ДПС и други подобни, всички се втурнаха да защитават това, че българските мюсюлмани считат българските партии за нелегитимни и искат да правят свои, с което се дистанцират от определението за български граждани. Дори и слепец не може да бъде заблуден, че тези партии и движения са етнически и пораждат грозен национализъм. Ето така се появяват разделителните линии в българското общество и езикът на омразата. Резонния въпрос е, докога този процес ще бъде официално толериран от българските институции и правозащитни организации!?

От всички изказани в общественото пространство мнения, най - скандално измерение прие това на Методи Андреев, бивш председател на Комисията по досиетата и настоящ депутат, който в статия в онлайн изданието "Фактор" (ТУК) официално се обяви ЗА агентите на комунистическата ДС в българската политика и изрази абсурдно  пренебрежение на текст от българската Конституция.
Много съм учуден, пише М. Андреев, от решението на български съдия да откаже регистрация на новата партия на Лютфи Местан, наречена ДОСТ. Едно от основните възражения е, че била етническа, а ДПС каква е? Българският съд казва така - член 11 от Конституцията забранява създаването на етнически партии, уточнява Андреев. Само че този член беше в сила и когато беше създадено и регистрирано ДПС. Българският съд различен ли е през годините, какво се е променило, че преди можеше да се регистрират етнически партии, а сега не, се чуди депутатът? Най-вероятно Темида е променена, защото този български съдия, чието е решението за отказ, най-вероятно е под влиянието на Делян Пеевски или на ДПС. Такова съдопроизводство можете да го наречете и сарайско-библиотекарско, ако искате, допълва депутатът Методи Андреев.

Ами сам сте забелязал, че чл.11, ал.4 от Конституцията не се променил, г-н Андреев, и точно защото този член съществуваше и беше в сила и когато беше създадено и регистрирано ДПС е редно да мислите в посока на искане за заличаване на регистрацията и на ДПС, а не да поощрявате регистрацията на нова етническа партия.
Най - странното е, че М. Андреев свързва решението на съда в ущърб на Местан защото било *сарайско - библиотекарско и продиктувано от агенти на ДС, при положение, че самият Лютви Местан или по точно агент Павел, в качеството си на човек с принадлежност към комунистическата Държавна сигурност е част от сарайско - библиотекарското котило, виж ТУК.
Повече от неприемливо и скандално е от бившия шеф на Комисията по досиетата, когото голяма част от българското общество свързва с надежди за прокарване на Закон за лустрация на агентите на комунистическата Държавна сигурност, който с примирение работи в една парламентарна група с трима агенти на ДС, на всичкото отгоре и да ги протежира за лидери в българската политика и то на етническа партия.
Особено недоумение буди нелепото усилието на Методи Андреев да защити Местан, като излага аргументи против Доган в момент в който Местан беше заместник председател на ДПС и е съпричастен към казуса засегнат от Андреев.
Къде бяха през 2012 година, пита Андреев, когато се честваха 100 години от Балканската война, а в Кърджали беше отхвърлено предложението генерал Васил Делов, освободителят на Източните Родопи, да бъде провъзгласен посмъртно за почетен гражданин на града. Това мерзко деяние беше извършено от общинските съветници на ДПС. И тогава лидерът им Ахмед Доган поиска българската история да бъде пренаписана и препрочетена, уточнява М. Андреев, без да спомене името на Местан, който беше едно цяло с Доган.  Местан стоеше плътно до Доган и го подкрепяше безрезервно във всяко негово начинание или мнение.
Доган удрял в сърцето българската история и идентичност, уточнява с особен патос Андреев, без да отбележи че в това си пъклено дело Доган не беше никак самотен, а изцяло подкрепен от Лютви Местан.
Съпартиецът на Методи Андреев пък Евгени Михайлов се е отдал на особена скръб и страдание, че партията на агент Павел се оказа без регистрация - "Отново искат да пробутат Д(П)С за единствения представител на българските мюсюлмани. Но... не нам!", заключва патетично на стената си във фейсбук депутатът Евгени Михайлов.
Отправих следната молба към депутата - "Г-н Михайлов, стига сте предлагали на българските мюсюлмани контрол под благия повод "представител на българските мюсюлмани" с единствената идея да ги капсуловат и изолират от българското общество, за да ги водят подобно на овце и под строй до избирателните урни. Не само че ДОСТ не трябва да бъде регистрирана, а и на ДПС трябва да бъде отнета регистрацията. Българските мюсюлмани са български граждани, каквито са българските арменци и всякакви други етноси каквито има в България, като каракачани, роми (цигани), помаци, власи, гагаузи, евреи и пр. Вторичния резултат от хрисимото "представител на българските мюсюлмани" е грозен национализъм."
Г-н Михайлов често ни натрапва мисълта колко трябва да сме виновни и задължени на българските мюсюлмани за Възродителния процес, нещо за което грях има Българската комунистическа партия, а не българското общество.
Трябва ли днешните изстрадали от комунизма българи да се чувстват задължени цял живот на българските мюсюлмани и издевателствата на комунистите върху тях, питам пък аз г-н Михайлов. Имам предвид Възродителния процес. И ако ние трябва да се чувстваме задължени и отговорни за издевателствата на БКП продиктувани от Москва, по предложената ни логика, колко трябва да са ни задължени българските мюсюлмани в България и жертвите на Възродителния процес за 500 години турско издевателство над българите? Питам се откъде на къде аз или някой друг българин трябва да се чувстваме задължени на хора представящи се за жертви на комунизма, които си избират за лидери агенти на най - репресивния апарат от комунистическата Държавна сигурност, участвали в издевателствата над самите тях. Заради техния извратен избор на лидери даже и солидарност не им дължим. Защото няма как да не признаем, че благодарение на този техен избор България твърде дълго стои в лоното на посткомунистическите общества трудно дистанциращи се от влиянието на Москва. А това, че се считат за български граждани, но смятат нашите партии за нелегитимни и правят свои партии, го отчитам като тотална липса на уважение към българския народ. Не ми се иска да припомням в подробности колко пъти етническата карта е грубо разигравана не само от Доган, но и от самия Местан. А за присъствието на скандално известният с нямащите нищо общо с евроатлантически ценности проислямистки изказвания Хюсеин Хафъзов в ДОСТ и това, че същият получава подкрепа от демократично мислещи хора в България оставям също без коментар. Ето още една етническа партия регистрирана на принципа "щом за Доган може и за нас може" - npsd.bg. При тях поне няма агенти на комунистическата ДС, нито радикални ислямисти като Хафъзов, наистина имат евроатлантическа ориентация и наистина са против Путин и ако българските мюсюлмани заложат на някого ще са те. Макар че много български партии споделят същите ценности и изобщо не е необходимо те да бъдат етнизирани.
Г-н Андреев и г-н Михайлов, искам да обърнете внимание на това, че от българското антикомунистическо общество гледаме с особено презрение на хора, които се дискредитират, заставайки зад гърба на такива, които са се обявили стотици пъти против Закон за лустрация, като Лютви Местан и Доган, защото ако изразят съгласие ще трябва да се самолустрират.
Обръщам ви внимание и на още едно обстоятелство, че "разделянето" на Доган и Местан се случи в ситуация на конфликт между Русия и Турция. На съвременен език и в цивилизования свят на това му се казва политически маркетинг, по нашите ширини е обикновен сценарий с балкански привкус. И тъй като съвсем не случайно, непосредствено след т. нар. Брексит Русия и Турция плеснаха с ръце та се разцелуваха и прегърнаха, нищо чудно на Доган и Местан вече да не им е необходима новата партия ДОСТ, а забраната за влизане на Доган в Турция в най - скоро време да бъде свалена и да се окаже, че волно или неволно участвахте в още един проект на Доган. Защото, не можеш повече от 20 години да си Доганист и една сутрин да се събудиш демократ - евроатлантист, за какъвто се представя Лютви Местан.

Новините от днес и със задна дата