четвъртък, 26 септември 2019 г.

В каузата Македония - българи, място за прояви на лично его няма и който го допуска, работи против нея!

Събота, 13 Април, 2019 22:40:03  Катя Стоянова/BurgasNovinite.BG

Анализирайки всичко свързано с въжделенията ни за отстояване на българщината в Македония, в ретроспекция и сега, винаги стигам до заключението, че неуспехите ни се дължат много повече на отблъскващи, безмислени и деструктивни противоборства между личностите отстояващи българщината в Македония (вече Република Северна Македония) и не толкова на онези, които са се обявили срещу тази борба. Проява на типичната ни народопсихология, която винаги ни поставя в губеща позиция и то не само по този въпрос.
Македония и отстояването на българския исторически корен там, винаги ме е вълнувало искрено. Интересувам се не само в моето качество на журналист, който би отразил едно или друго, свързано с темата.
Интересува ме предисторията, историята и всичко случващо се в настоящ план. Интересуват ме личностите, които стоят зад този събитиен план, онези от миналото и тези от настоящето. Личностите, които са градили и надграждали историята, както и онези, които продължават да я градят. Но, градеж на слаба основа, бързо рухва.
За противопоставящите се на целите ни, не е нужно да влагат много ум и енергия. Достатъчно е само умело да се възползват от слабостите ни и това го правят успешно! Защото слабостите ни са толкова видими, че можеш с пръст да ги докоснеш. А ние журналистите трябва не само да ги докодваме, ами и да ги шамаросваме. Ама шамарът да е толкова звучен, че да се чуе на целите Балкани, че и в Европа!
В каузата Македония - българи, място за прояви на лично его няма и който го допуска, работи против нея!
Към подобни разрушителни действия и явления, толерантност от моя страна, в качеството ми на журналист, не може никой да очаква, защото тя е нулева!

Новините от днес и със задна дата