четвъртък, 26 септември 2019 г.

Потрес! Бившо ченге, агент на комунистическата Държавна сигурност, с претенции да учи българските деца на вероучение!

Петък, 14 Юни, 2019 18:41:52  Автор: Катя Стоянова

Митрополит Григорий/ снимка "Труд"Потрес! Бившо ченге, агент на комунистическата Държавна сигурност, с претенции да учи българските деца на вероучение! През 1912 г. Комисията по досиетата разкри 11 от 15-те митрополити от Светия Синод на Българската православна църква, че са били сътрудници на бившата Държавна сигурност и всички са работили активно за Шесто управление на ДС. Един от тях е Великотърновски митрополит Григорий. Според този лукав нещастник в расо, българските олигарси били соросоиди. В това интервю, /виж тук/ той говори за фалшивите новини и това как те обърквали мислите на хората. Като бившо ченге, перфектно обучено от руското КГБ как се провежда идеологическа диверсия, дядо ви Григорий е виден производител на фалшиви новини. Разбира се, с посредничеството на "журналистката" Мариела Баева. На Гергов от БСП и голяма част от тяхната пасмина, както и Пеевси от ДПС и други видни представители на българската олигархия никак не им се нрави да им бъде прикачван етикетът олигарси.
Ето защо, ченгето в расо, като говори за олигарси, не споменава имена и много манипулативно прехвърля качеството на олигарси на някакви си соросоиди. А олигарсите - соросоиди искали да подменят българската история. Това ви казва митрополит Григорий, един от подчинените на световно известния олигарх Путин!
Впрочем, маниери и поведение на олигарси имат и не малка част от видните ни църковни представители. Да си припомним митрополит Кирил, който също беше агент на ДС. Да си припомним пловдивския митрополит Николай.
Интервюто с ченгето в расо е взето на първия квалификационен семинар за журналисти ,,Църква, вяра, медии и общество", организиран от Светия Синод. И на този семинар, вместо акцента на дискусията да пада върху духовния упадък на българското общество, светите ни отци продължават своите опити за разделение на българското общество. Продължават да прехвърлят вината си за несвършената от тях работа на някакви субекти, нямащи нищо общо с българската духовност и това, че по отношение на упадък, тя е достигнала своя критичен минимум.
Четейки това интервю, аз поставям под сериозно съмнение целта и търсените резултати от организирания от Светия Синод семинар, по времето на който очевидно са излъчени и ксенофобски послания. Смятам, че този семинар е послужил по- скоро като средство за дезинформация и машина за рафинирана манипулация върху мнението на млади журналисти.
Впрочем, семинарът на Светия Синод се реализира в същия момент, в който се водеше и дискусия на тема "Популизъм, дезинформация и фалшиви новини" в рамките на летния университет на Европейската мрежа за идеи.
В 21 век границите между война и мир все повече се размиват - на мястото на конвенционалните военни средства се използват дезинформационни кампании и средства за манипулация на общественото мнение, уточнява водещият на дискусията евродепутатът Андрей Ковачев.
Виждаме ясна тенденция през последните години на засилване на опитите да се подкопаят единството и възможностите на ЕС ефективно да взема решения, добавя Ковачев. Ние трябва да намерим ясен и твърд отговор на тези опити да се дестабилизират нашите демокрации. Създаването на Оперативната група за стратегическа комуникация към Европейската служба за външна дейност е добро начало, но не е достатъчно. Необходими са мерки за насърчаване на образованието и критичното мислене, подкрепа за обективната разследваща журналистика. Наред с това трябва да работим за заздравяване на раните от миналото и преодоляване на разделенията, които трети страни продължават умело да експлоатират, допълва евродепутатът.
Питам се как ще бъдат постигнати целите на Оперативната група за стратегическа комуникация към Европейската служба за външна дейност. И смятам, че евродепутатът Андрей Ковачер е прав, като уточнява, че създаването на тази Група не е достатъчно противодейсващо. Като се има предвид случващото се в България и посланията на т. наречените ни духовни водачи, това което се прави за неглижиране и неотрализиране на фалшивите новини, наистина няма да бъде достатъчно, ако българското общество продължава с равнодушие да приема децата му например, да бъдат учени на вероучение от хора, които очевидно нямат нищо общо с нашите духовни и обществени очаквания. Хора обучавани от бившите комунистически служби и КГБ се самозаявяват като ментори на българското общество и го напътстват какви решения да взема и по какъв начин да мисли. Български журналисти толерират този процес.
А фалшивите новини, ще продължават да задушават в нездравата си прегръдка обективната журналистика.

Новините от днес и със задна дата