сряда, 31 май 2023 г.

Валентин Златев преди разпита: За "Барселонагейт" няма какво да кажа

 

На този етап знам толкова, колкото и вие знаете, като вляза, ще разбера. За "Барселонагейт" няма какво да кажа, но ще вляза и ще видя какво ще ме питат". Това заяви бившият шеф на "Лукойл България" Валентин Златев на влизане в прокуратурата. 

Той беше призован на разпит във връзка с делото "Барселонагейт", тъй като малко след избухването на скандала къща в испанския град е продадена на местен бизнесмен, но основен акционер в дружеството продавач е служител на Златев.

Малко преди него в прокуратурата се яви и бившият фотомодел Ивайла Бакалова, която посочи, "знае достатъчно" за случая.

Вчера прокуратурата поиска имунитета на Бойко Борисов, тъй като е събрала достатъчно доказателства за извършено престъпление от бившия министър-председател - пране на пари.

Според обвинението лидерът на ГЕРБ е предоставил на трети лица, средства, придобити в резултат на извършено престъпление, за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина.

По делото "Барселонагейт" се разследва пране на пари, с които е закупена къща в каталунската столица, оценена на 4 млн. евро. Тя бе обитавана от моделката Борислава Йовчева и нейното дете. Медийни публикации свързват Бойко Борисов с жената и детето. Лидерът на ГЕРБ многократно е отричал и двете. По разследването се проверяват пари, които бащата на Йовчева получавал от офшорки. В последните седмици по делото бяха разпитани самият Борисов и бизнесментът Александър Сталийски.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата